Aurinkovoide meikin alle – näihin et pety!

Aurinkovoide on ihana tuote! Oletko koskaan kuullut, että kukaan sanoisi näin? No en minäkään.

Täytyypä heti alkuun tunnustaa, että 15 vuotta alalla eivät ole tehneet minusta kovinkaan paljon viisaampaa yhdessä asiassa: auringolta suojautumisessa. Vaikka minulla on kaikki tieto UV-säteilyn vaaroista, se ei valitettavasti ole näkynyt käytännön toiminnassani kuin ehkäpä viisi viime vuotta. Havahduin auringon vaaroihin vasta silloin, kun ikääntymisen merkit alkoivat todella näkyä ja sain pigmenttiläiskiä. Ole sinä fiksumpi ja aloita aiemmin! Aurinko on paitsi ihosyöpäriski myös ihon pahin vanhentaja.

Viime vuosina olen oppinut, että ihania aurinkovoiteita todellakin on. Ehkä niistä ei vain puhuta tai tiedetä? Kun suojatuotteen valitsee oikein, se sopii myös meikin alle eikä kumpikaan niin sanotusti rullaa.

Näihin aurinkovoiteisiin et pety - edes meikin alla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yhdistä aurinkovoide ja meikkivoide oikein

  1. Rasvainen tai öljyinen aurinkosuoja ei sovi meikin alle. Harva meikkituote pysyy öljyn päällä ja naama kiiltää. Jos ihoa ei aio meikata, tämä on toki täysin ok, etenkin jos on kuivaihoinen tai kiiltely ei yksinkertaisesti häiritse.
  2. Paksu voide ei myöskään ole paras meikin alle. Se imeytyy hitaasti ja jos et ole superkärsivällinen, laitat meikkivoiteen liian pian perään.  Ja silloin se ei pysy. Tiesithän, että koostumuksen paksuus ei sinällään takaa, että aurinkovoide on tehokas? Myös ohut aurinkosuojatuote voi ajaa saman asian, kunhan kerroin on riittävä, käytännössä 30-50. Ohuen koostumuksen kehittäminen vain on usein valmistajalle kalliimpaa eikä kaikkia aurinkosuojafilttereitä pystytä pilkkomaan kovinkaan pieniksi.
  3. Ihan paras aurinkosuojatuote meikin alle on UV Primer eli aurinkosuojakertoimen sisältävä meikinpohjustaja. UV Primerit ovat ohuita ja ne imeytyvät vaivattomasti. Ne suojaavat haitallisilta säteiltä ja parantavat meikin kestoa. Usein niillä on myös jokin lisäominaisuus. Ne voivat antaa mattapinnan tai hehkua. UV Primereita voi käyttää myös, vaikka ei meikkaisi. Ei tietoakaan lähmäisestä tunteesta kasvoilla tai käsissä! Miten mahtavaa, että näitä tuotteita tulee markkinoille koko ajan lisää.
  4. Kasvoille kehitetyt aurinkovoiteet ovat kehittyneet viime vuosina hurjasti. Ne ovat oikeasti ohuita ja miellyttäviä. Osalla niistä saa hyvinkin mattaisen pinnan. En suosittelisi käyttämään kasvoille vartalolle tarkoitettuja suojavoiteita esimerkiksi säästösyistä. Vartalovoiteita ei todellakaan ole tarkoitettu meikin alle, vaikka ne muuten laadukkaita ovatkin.

3 suosikkiani, jotka sopivat myös meikin alle:

Lumenen Invisible Illumination Instant Glow UV Primer SPF 30 

31,90 e/30 ml

Ihan huippua, että Suomessa perustettu Lumenekin on ottanut valikoimiinsa tällaisen tuotteen. Uusi, hehkua antava, seerumimainen UV Primer ei jää pyörimään iholle eikä jätä tahmeaa pintaa. Näin miellyttävä aurinkosuoja ei ”unohdu” aamurutiineissa. Helppo levittää nopeasti kasvojen joka kolkkaan. Pipettiannostelija on kätevä ja siisti. Riittoisa tuote, josta on paljon iloa sekä kesällä että talvella.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vichyn Idéal Soleil Ultra Light & Fresh Pocket Size SK 50

9,90 e/30 ml, apteekit

Kevyt mutta tehokas aurinkovoide sopii myös herkälle iholle, ja se toimii myös meikin alla. Helppo lisätä esimerkiksi taputtelemalla nenään ja korvanlehtiin pitkin päivää, koska tuubista ei tule litraa kerralla. Voide on monikäyttöinen: sitä voi levittää sekä märälle että kuivalle iholle ilman ongelmia. Pieni, litteä pakkaus mahtuu oikeasti taskuun. Ei tahmaa eikä jätä valkoisia jälkiä. Vedenkestävä, eli sopii myös treenaamiseen ja sateiseen kesään 🙂 Edullinen ja huippuhyvä!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZO Skin Healthin Oclipse Sunscreen + Primer SPF 30

91,90 e/30 ml, Skinmed.fi

Kyllä, se on monen mielestä todella kallis. Kyllä, se on todella hyvä ja riittoisa: olen käyttänyt samaa pulloa jo kaksi kesää, eikä loppua näy. Tämä UV Primer tasoittaa ihon pintaa ja jättää mattapinnan. Meikin voi levittää heti perään, eikä se rullaa. Tuote ikään kuin häviää sormista, eli se ei ole tippaakaan rasvainen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikä on sinun aurinkovoidesuosikkisi? Käytätkö aurinkovoidetta kesällä päivittäin? Mitä arvostat aurinkovoiteessa? Mikä niissä askarruttaa? Kerro ja kysy!

Ja nyt ei kun nauttimaan auringosta – tietysti turvallisesti!

 

Kirjoittaja ja aurinkosuoja. Paras suoja silmänympäryksille on tietenkin aurinkolasit.
Kirjoittaja ja aurinkosuoja! Paras suoja silmänympäryksille on tietenkin aurinkolasit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvat iStock, valmistajat ja Hanna Pesonen

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *