Arkimeikki, näihin tuotteisiin luotan

Arkimeikkini on joka päivä lähes samanlainen – kuten varmasti tosi monella suomalaisnaisella. Näytän arkisin aika lailla tuolta kuin postauksen pääkuvassa. Vaikka tuotteita on monta, meikki syntyy helposti 5-10 minuutissa. Meikin alle laitan kasvovettä, hyaluronihappo- tai C-vitamiiniseerumia ja kasvovoidetta.

Tärkeimmät meikkini ovat meikkivoide, ripsiväri ja huulipuna, mutta käytän arkimeikkiin vähän muutakin. Listasin tuotteet siinä järjestyksessä, kuin ne kasvoilleni laitan.

Näillä tuotteilla arkimeikkini syntyy:

  1. Primer eli meikinpohjustaja. Tähän aikaan vuodesta suosin hehkua tuovia ja väsymyksen merkkejä piilottavia versioita. Suosikkejani ovat Essencen Fresh & Fit Awake Primer, Dr. Hauschkan Illuminating Fluid, Sisleyn Instant Glow Primer sekä Clarinsin SOS Primer 01 Rose. Levitän primeria melkein koko kasvoille ja etenkin silmien seudulle. Otsalle en primeria laita, jotta se ei ala kiiltää päivän mittaan. Miksi primer? Iho saa kuulautta ja meikki todella kestää siistinä pidempään. Meikkivoide ei myöskään rullaa iholla vaan pysyy paikoillaan tasaisesti.

2. Meikkivoide. Arkimeikkini näyttää luonnolliselta, mutta todellisuus on jotain muuta! Meikkivoiteeni on aina hyvin peittävä. Tämä on oikeasti mahdollinen yhtälö, sillä nykymeikkivoiteet ovat parhaimmillaan moniosaajia: peittäviä mutta ohuita ja luonnollisen näköisiä. Olen myös huomannut, että peittävä meikkivoide ja hehkua antava primer ovat mainio yhdistelmä. Sekaiho näyttää juuri sopivan hehkuvalta, mutta ei kiiltele öljyisesti.

Suosikkejani ovat juuri nyt Clarinsin Skin Illusion, Lancômen Teint Idole Ultra Wear ja Diorin Backstage Foundation Fluid. Pidän myös Chanelin uudesta CC-voiteesta sekä Make Up Storen Soft Touch -meikkivoiteesta. Vaikka olen nestemäisten meikkipohjien fani, myös Diorin tyynyyn imeytetty Prestige Le Cushion Teint de Rose on älyttömän hyvä (ja kyllä aika hirvittävän kallis).

Niinä päivinä kun haluan hypätä rutiinissa primerin yli ja kaipaan takuuvarmaa pitoa iltaan asti, käytän It Cosmeticsin Your Skin but Better CC: -voidetta. Aivan, se on oikeastaan CC-voide, mutta hyvin hoitava ja meikkivoidemainen. Se levittyy helposti, peittää ja tasoittaa ihoa hienosti eikä kaipaa erillistä pohjustajaa. Siinä on myös aurinkosuojakerroin 50. It Cosmeticsin tuotetta myydään jo Kicksin verkkokaupassa, myymälöihin se tulee ensi vuoden puolella. Kannattaa todella kokeilla: tämä on loistava tuote, jolla on erinomainen hinta-laatusuhde. Eräällä työmatkalla meikkini pysyi tämän meikin avulla siistinä aamuviidestä iltaseitsemään ilman korjailua. Tämä meikki sopii myös iho-ongelmien, kuten aknen ja rosacean peittoon.

3. Aurinkopuuteri. En ole suuri varjostusten ja korostusten ystävä, mutta käytän kyllä aurinkopuuteria ympäri vuoden juuri kevyisiin varjostuksiin. Guerlainin Terracottaa on vaikea päihittää, ja suosin siitä mattaversiota. Se saattaa tuntua kalliilta, mutta se on myös todella riittoisa. Levitän aurinkopuuterin kasvoille suurella, pullealla ja tiheällä siveltimellä numeron 3 muotoon molemmille puolille kasvoja. Hyviä aurinkopuutereita tekevät myös Isadora, Dior, L’Oréal Paris, Yves Saint Laurent ja Urban Decay. Myös Michael Korsin suurikokoinen aurinkopuuteri on todella hyvä, mutta sarjan meikkejä ei myydä enää Suomessa.

 

Guerlainin Terracotta Ultra-Matte Bronzing Powder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Poskipuna. Kun kerran ryhtyy poskipunan käyttäjäksi, siitä on vaikea luopua. Varsinkin pinkin tai roosan ilmettä piristävä ja kasvonpiirteitä kohottava vaikutus on kiistaton. Käytän sekä voidemaista että puuterimaista poskipunaa. Kimalletta en halua, eikä poskipuna saa korostaa ihohuokosia. Suosikkejani ovat juuri nyt Chanelin Les Beiges Healthy Glow Sheer Colour Stick 25, Make Up Storen Blush Fresh Rose, Elizabeth Ardenin Ceramide Cream Blush Pink, Rimmelin Maxi Blush 003 Wild Card, Joe Blascon Dry Blush sähäkässä sävyssä Puff ja L’Oréal Paris’n persikkainen Life’s a Peach. Jälkimmäinen käy myös aurinkopuuterista.

Olennainen osa poskipunaa on sen levittämiseen tarkoitettu sivellin. Jos koet poskipunan levittämisen vaikeana, hanki hyvä sivellin! Itse käytän Ecotoolsin pörheää versiota (Duoharjaksinen poskipunasivellin), jolla häivytyskin sujuu nopeasti.

Levitän siveltimellä muuten myös voidemaiset punat. Näin ne riittävät pidempään ja iholle ei tule liikaa kerralla väriä. Ecotoolsin vegaaniset ja ekologiset siveltimet ovat muutenkin erittäin hyviä ja hintaansa nähden suorastaan loistavia. Kyseinen poskipunasivellin maksaa vain 9,90 e.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Ripsiväri. Yksi tärkeimpiä meikkejäni. Pidän ripsissä volyymistä mutten klimpeistä. Toisaalta haluan, että ripset ovat pitkät ja erotellut. Omia suosikkejani ovat Chanelin Le Volume Revolution (tässä on 3D-printattu harja!), Diorin Plump’n’Volume, Lumenen Nordic Chic Full-on Volume, It Cosmeticsin Superhero ja L’Oreál Paris’n Unlimited, jonka harjan vartta voi taivuttaa.

Koska ripseni ovat piikkisuorat, en voi käyttää ripsiväriä ilman ripsentaivuttajaa. Luotan Shu Uemuran klassikkotyökaluun mutta myös Tweezermanin uuteen, pyöreän mallisille silmille kehitettyyn vempeleeseen. Curl 60 -ripsentaivuttaja on aivan huippu. Se istuu silmääni kuin nakutettu ja kaartaa ripset todella tehokkaasti ja nopeasti. Uskon, että tästä tulee monen suomalaisnaisen suosikki!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Kulmakynä. Kiitos kulmien onnistuneen kestopigmentoinnin, käytän kulmieni meikkaamiseen aamulla noin 20 sekuntia. Vaikka Suvi Tiilikaisen 1,5 vuotta sitten laittama pigmentointiväri on jo paikoin haalistunut, se vähentää yhä meikkaamisen tarvetta. Luotan kierrettävään kynään, koska sillä saan helpoiten tilkittyä kulmakarvoissa olevat aukot ja jatkettua kulmien linjaa hiukan. Suosikkejani ovat L’Oreál Paris’n Brow Artist High Contour 102 Cool Blond, Diorin Diorshow Brow Styler ja It Cosmeticsin Brow Power. Ne kaikki antavat luonnollisen tuloksen, mutta ryhdistävät sopivasti ilmettä. Älä pelkää ohuen kärjen puolesta, ne ovat yllättävän kestäviä!

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Huulipuna. Ehkä jopa tärkein meikkini, kuten aiemmassa huulipuna-postauksessani kerroin. Käytän huulipunaa kuutena päivänä viikossa, ja käytän lähinnä kirkkaanpunaisia ja pinkkejä sävyjä. Uusimpia suosikkejani ovat matat Lancômen L’Absolu Rouge Drama Matte ja Chanelin Allure Velvet Extreme Matte sekä voidemainen Sisleyn Le Phyto Rouge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Puuteri. Sipaisen puuteria vain otsalle, nenään ja leukaan vähän meikkivoiteesta riippuen. Ihan joka päivä en puuteria tarvitse. Käytän sekä irto- että kivipuuteria, kunhan laatu on kohdallaan. Nykyiset kivipuuterit ovat todella keveitä, eivätkä tee kasvoja jauhoisiksi. Suosikkejani ovat Essencen All about Silky Matt!, L’Oréal Paris’n uudistunut True Match, It Cosmeticsin Bye Bye Pores ja Sisleyn Transparent Loose Face Powder.

 

9. Häivytyssivellin! Huolitellun mutta nopean arkimeikin taikasauva on pullea, partasutimainen meikkisivellin. Viimeistelen sillä aina kasvot, kun meikki on valmis. Pehmeällä, tiheällä siveltimellä on helppo varmistaa, etteivät meikkivoide, poskipuna tai aurinkopuuteri jätä rumia raitoja kasvoille tai kaulalle. Käytän tätä usein myös poskipunan häivytykseen, jos sitä menee iholle liikaa tai väärään kohtaan.

Suosikkini on superpehmeä Elizabeth Ardenin High Performance Powder Brush. Sillä voi myös levittää esimerkiksi puuteria ja aurinkopuuteria, mutta minä käytän sitä arkimeikin lakaisukoneena 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvat: Hanna Pesonen ja valmistajat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *