Ihana parsakaalipesto taipuu moneen ruokaan
Parsakaali on superruokaa! Parsakaali sisältää runsaasti mm. C-vitamiinia, folaattia, rautaa ja proteiinia. Jos parsakaali ei sellaisenaan maistu, niin kokeile pyöräyttää parsakaalista pestoa. Uskaltaisin väittää, että tällä pestolla saa huijattua kenet tahansa parsakaalin vihaajan syömään parsakaalia..
Parsakaalipesto soveltuu moneen ruokaan:
- pyöräytä pestoa pastan joukkoon
- levitä sitä pizzapohjan päälle tomaatikastikkeen sijasta
- käytä vegaanisena levitteenä leivällä
- tee pestocouscousta
- kuorruta sillä uunibataatit
- lisää sitä kulhoruokaan
- dippaile siinä tuoreita kasviksia ja juureslastuja..
Rakastan muuten kasviksista, pavuista, pähkinöistä ja siemenistä tehtyjä tahnoja ja levitteitä. Aikaisempia leviteohjeitani ovat mm. edamame-levite ja hernehummus.
Parsakaalipesto (vegaani)
300 g parsakaali
3 rkl pinjansiemeniä/auringonkukansiemeniä
1 dl tuoretta basilikaa (1/2 ruukullinen)
suolaa
1 valkosipulin kynsi raastettuna
1 rkl sitruunanmehua
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl ravintohiivahiutaleita
Keitä tai höyrytä parsakaaleja niin kauan, että ne ovat hieman pehmenneet. Huuhtele parsakaalit kylmällä vedellä, kunnes ne ovat jäähtyneet. Laita parsakaalit yhdessä muiden aineiden kanssa tehosekoittimeen ja anna käydä kunnes seos on tasaista. (Vinkki! Ravintohiivahiutaleet voi korvata 50g raastettua parmesaania, jos käytät juustoa)
Uunibataatit
1 pieni bataatti / hlö
Pese bataatit kylmällä vedellä. Pistele bataattien pintaan haarukalla muutama reikä. Paahda bataatteja 200 asteessa noin 1h 15 min tai kunnes ne ovat pehmenneet hyvin. Tee bataattien pintaan viilto ja täytä haluamallasi täytteellä.
Maukasta päivää!
[…] Parsakaali sisältää muiden vihreiden kasvisten tavoin runsaasti rautaa, kalsiumia sekä myös terveydelle tärkeää folaattia. Parsakaali maistuu sellaisenaan höyrytettynä ja tiesitkö, että siitä voi valmistaa myös pestoa? Pestoa voit käyttää levitteenä, dippinä tai vaikka uuniperunoiden – tai bataattien täytteenä. Katso ohje täältä: Parsakaalipesto. […]