Tuoksulla terveemmäksi

(Scroll down for the English summary)

Eilen kirjoitin migreenista ja tuoksukynttiköistä. Itse olen tuoksujen himokuluttaja, joihin migreeni on tuonut rajoituksia. Tuoksukynttilöiden lisäksi löytyy muita ihania tuoksunlähteitä kotikäyttöön.

SUITSUKKEET


Viime kesänä meillä alkoi haiskahtamaan kuin hippiluolassa (taas rakkaan mieheni kuvaus). Löysin suitsuketikut. Ostamani suitsukkeet ovat pääasiassa käsintehtyjä ja 100% luonnollisista aineista tehtyjä tai muuten valmistettu “puhtaimmista” ainesosista. Päänsärkyä suitsukkeet eivät ole koskaan aiheuttaneet, mutta ovat niihin tottumattomille hajuaistelle aika järkytys aluksi. Patsulit pistetäänkin palamaan kun mies ei ole kotona. Batiikkivärjätyt pöksyt jalkaan ja otetaan rennosta.



ETEERISET ÖLJYT

Aloin tutustua eteerisiin öljyihin Englannissa asuessani ja käytin niitä paljon kotona tuoksulyhdyissä tai päänsärkyjen karkoituksiin. Laventeli on kestosuosikki ja sillä on useampikin migreeninalku saatu pysähtymään! Aromaterapia taitaa edelleen kuuluua uskomuslääkintämuotoihin, mutta oikeamminhan se on täydentävä hoitomuoto. Luonnosta tulee paljon hyvää ja terveyttä edistävää.  Aloin jossain vaiheessa perehtyä eteerisiin öljyihin paremmin, mutta sitten tuli jotain (kuten usein tulee) ja oppikirja jäi hyllyyn pölyyntymään. Eteeristen öljyjen käyttöön tuoksulyhdyissä myös tarvitaan hieman sitä “Glade”-kynttilää enemmän viitseliäisyyttä ja täytyy myöntää, että laiskuun on vienyt voiton viime vuosina ja öljyputelit ovat päässet vanhentumaan. Niistä kyllä saa vielä tuoksua lyhtyihin poltettavaksi, mutta kuinka terapeuttisia tuoksut ovat nykyään, on aivan toinen juttu. 

Jos joku on seurannut blogiani pidempää, on varmasti lukenut postauksia stressistä (esim. täältä ja täältä). Varsinkin siihen stressinhoitoon aion ottaa eteeriset öljyt kaveriksi. Sairasloman loppu häämöttää ja kohta ajankohtaiseksi tulee töihinpaluu. Koska en kotonakaan ole vienyt oppinut ottamaan lunkisti ja pitämään ne epäterveellisen stressin mittarit nollalukemissa, saattaa töihinpaluu nostaa stressipykäliä MS-taudille epäsuotuisiin lukemiin. Sanottakoon selvennykseksi, että stressi johtuu aika vähän töistä vaan enemmänkin siitä, mitä MINÄ otan asiat ja käsittelen ne pääkopassani. Tämän vuoksi seuraavien viikkojen iltojen iloksi olen kasannut muutamia aromaterapiaoppaita luettavakseni. Niiden normaalien tuoksukynttilöiden väliin täytyy alkaa taas säännöllisesti nuuskuttelemaan laventelia ja Ylang Ylangia (paitsi, että niistä tuoksuista taitaa olla myös Jenkkikynttilöillä tuoksuvahoja 😃)


Löytyykö lukijoissa eteeristen öljyjen käytön harrastelijoita tai ammattilaisia?
_________________________________________________________________________________
English summary of: ” Healing with scents”: I love using scented candles but with I have noticed my migraine (which seems to get worse the older I get) does not agree with all the scents. Yep, despite of migraine I still use scented stuff…On  addition to scented candles and wax melts, I love incense sticks. Usually I buy 100% natural ones. I have never had migraine from them but they are bit of a shock at first. As my dear husband described, our house smells like hippie cave – which is not a compliment. So when my husband is out, it Patchouli time!


Other and well know scents for healing are aromatherapy oils. I used to use oils for diffusers a lot when I lived in England. Lavender is great for healing headaches and it is my all time favourite aromatherapy oil. As the usage takes bit more effort than lighting a candle, I have to admit that the oil bottles have been left in their box untouched for quite a while and are well over their expiry date. They still are good for diffuser but their healing properties are questionable. As I get stressed really easily, I think it is time to start using stress reliving oils again.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *