Vegemessut 2018 – Suomen vihreimmät messut

vegemessut 2018
Vegemessut 2018

Vegemessut 2018. Kaksipäiväiset Vegemessut järjestettiin tänä vuonna toista kertaa ja paikkana oli Kaapelitehdas Helsingin Ruoholahdessa. Lauantain teemana olivat ruoan tulevaisuus, ruokainnovaatiot ja kulinarismi ja sunnuntaina taas keskityttiin urheiluun, ravitsemukseen ja ruoan etiikkaan. Lisäksi paikalla oli tietysti runsaasti näytteilleasettajia vegaaniruoan tiimoilta sekä alalla toimivia tahoja. Messuilla pidettiin myös ensimmäiset Vege Awardsit, jossa palkittiin vegaaniscenen vaikuttajia ja ruokainnovaatioita sekä maistuvimpia vegaanisia elintarvikkeita.

Itse osallistuin messuille sunnuntaina ja minua kiinnosti etenkin terveellinen kasvisruoka ja vegevoimailijan ravitsemus. Vegaaniset herkut jätän muiden arvioitavaksi.

Vegemessut 2018 uutuustuotteet top 5

Messuilla on se kiva puoli, että pääsee maistelemaan erilaisia uutuuselintarvikkeita samalla kertaa. Tässä poimintani Vegemessujen terveellisistä elintarvikkeista.

vegetuotteita
Vegaanisia tuotteita

voimapapu-tuotteet

voimapapu-tuotteet 3.

  1. Voimapapu-tuoteperhe antaa papua voimailijalle. Tuoteperheeseen kuuluu kuitupitoinen ja proteiinirikas härkäpapujauho- ja rouhe sekä suolaiset ja suklaapäällysteiset härkäpavut.
  2. Kotimaiset Tervens – kikhernepastat ovat oiva tuote vegekuntoilijalle. Tervens kotimaiset papupastat- ovat oikeasti hyvänmakuisia ja rakenne miellyttävä. Vahva suositus! Papupastoilla saa helposti ravitsevan aterian liikkujan kasviskeittiöön, keitä pasta ja sekoita joukkoon avokadoa ja sitruunaa, tomaattikastiketta tai uunissapaahdettuja kasviksia.

    Ossi Paloneva tofua
    Ossi Paloneva työntouhussa
  3. Jalotempe 3 eri makua tulossa kauppoihin. Jalotofu ja Palkuainen ovat yhdistäneet voimansa ja tuloksena syntyi Jalotempe. Tempe on yksi suosikki kasviproteiininlähteeni ja nyt uskoakseni sen levikki paranee Jalotofun koneiston myötä. Ossi Paloneva tarjoili messukävijöille tempeä paahdetun selleripyreen kanssa- nam!
  4. Aito kaura-ruoka -tuotteet ovat tervetullut uutuus arkivegeilyyn! Makuina pippuri ja sipuli.
  5. Alpro soya on juuri lanseerannut uutena makuna Alpro go on-mustikan. Alpro go on -kasvirahkat ovat helppo ja vähäsokerinen eväs töihin mukaan. Mustikka korvaa aiemmin valikoimasta löytyneen mustaherukan. Mustikan lisäksi muita makuja on mango, passionhedelmä ja mansikka-vadelma.

Vege awards

Vege Awards 2018 voittajat:

Paras brändi: 3 kaveria, pieni helsinkiläinen jäätelötehdas

Paras sosiaalisen median kanava: vegaanituotteet.net

Paras uusi tuote: Vöner – vegaaninen kebab-tyylinen kasviproteiininlähde

Paras kasviproteiini: Härkis, Versofood

Paras eines: Hoviruoka Vihis

Paras maito: Oatly i caffe

Paras vegaaninen jäätelö: 3 kaveria, suklaa pähkinäkinuski

Erityismaininta: Piia Anttonen Eläinsuojelukeskus Tuulispää työstään eläinten hyväksi

3 kaveria loisti vege awardseissa

Patrick - vegevoimailija

Kiinnostavin esiintyjä mielestäni messuilla oli  Patrick Baboubiam, saksalainen vegaanivoimailija. Patrick kertoi esityksessään omasta tiestään vegaaniksi ja haluaa kannustaa omalla esimerkillään voimailijoita kasvisruokailun pariin. Miehellä on hallussaan monia painonnoston ennätyksiä esim. tukkipunnerruksen Saksan ennätys.

Voimakasta viikkoa! 

screenshot-2016-11-09-09-44-46

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *