Ihastuttava ja monipuolinen Kroatian Pula

Pula amphi

Pula on täydellinen kesän matkakohde vain 2 h 30 min lentomatkan päässä Suomesta. Finnair tarjoaa Pulaan suorat lennot kaksi kertaa viikossa. Pulasta löydät edullista ja hyvää ruokaa,  luonnonkauniita uimarantoja kirkkaine vesineen, hyvät ostosmahdollisuudet sekä kauniita historiallisia nähtävyyksiä Rooman vallan ajoilta. Vanhan kaupungin ihastuttavilla pikkukujilla riittää tutkittavaa moneksi päiväksi.

Aktiiivilomaa hakevalle Pula tarjoaa myös hyvä puitteet. Voit tehdä pyöräretken, mennä golfaamaan, kokeilla sukellusta, snorklata ja vaikka purjelautailla. Pulasta voi tehdä myös puolen päivän tai koko päivän mittaisia veneretkiä lähisaarille ja rantakaupunkeihin.

Ruokaa

Pulalainen ruoka on saanut vaikutteita italialaisesta keittiöstä. Ravintolat tarjoavat hyvää pizzaa, pastaa ja risottoja. Kannattaa kokeilla merenantimia ja paikallisella tryffelillä maustettuja ruokia. Kalamari-annos ja lasi viiniä kustantaa noin 80 kn (11€) Pizzat maksavat vain noin 40 kn (5€).  Juomana maistuu paikallinen olut tai raikkaan hapokas malvasiarypäleestä valmistettu valkoviini.kalamari-annos

Malvasia-viini

Aamupalaa tarjoavia ravintoloita on jonkin verran, mutta aamupalacombot ovat verrattain kalliita (40 kn/5€). Aamupala kannattaakin koota itse ostamalla leivonnainen leipomosta, tuoreita hedelmiä torilta ja kahvi kahvilasta.

Aamupala ravintolassa

Pikkunälkä on helppo taltuttaa pizzapalalla (7 kn/1€) tai leipomoiden täytetyillä piirakoilla tai sämpylällä.

Pulan leipomo

Päivällinen nautitaan noin klo 21.00, jolloin kaupungin lukuisat ulkoravintolat täyttyvät ihmisistä. Jälkiruoaksi voi nauttia pallon jäätelöä ja samoilla vanhankaupungin pikkukujia. Kahvilat ovat auki aamuvarhaisesta iltamyöhään.

Jäätelöä Gelaterian piun terassilla

Pulan ruokatorilta saa tuoreita hedelmiä ja vihanneksi edulliseen hintaan. Täältä löydät myös paikallisia tuotteita edullisesti, kuten oliiviöljyä, hunajaa, teetä, mausteita ja tryffelituotteita.

Pulan ruokatorilla

Majoittuminen

Suosittelen huoneiston vuokraamista airbnb kautta. Saimme todella hienon 4 huoneen huoneiston viikoksi päivän varoitusajalla aivan Pulan keskustasta. Hintaa huoneistolle tuli 90€/yö. Huoneistossa oli hyvin toimiva ilmastointi, tilava keittiö, pesukone, olohuone tv:llä sekä kaksi makuuhuonetta. Hotellihuoneet ovat verrattain kalliita ja hinnat olivat varaamishetkellä alkaen 125€/yö.

Liikkuminen

Kävellen.

Pulan keskusta on melko pieni ja kävelymatkat lyhyitä. Kävellen pääsee liikkumaan hyvin keskustassa kaikkiin nähtävyyksiin. Myös lastenrattailla liikkuminen onnistuu melko hyvin. Kaupungissa ei ole paljon korkeuseroja lukuunottamatta Kastelin aluetta mikä sijoittuu vanhankaupungin keskelle.

Pulan kujilla

Vuokraa pyörä.

Päivävuokrat noin 15€/pvä. Esim pulabike.com. Pulan alueella on paljon pyöräilijöille merkittyjä reittejä.

Kulje bussilla.

Bussilla pääsee Pulassa joka paikkaan ja bussit kulkevat hyvin myös sunnuntaisin. Yhdensuuntainen matka maksaa aikuiselta 11 – 15kn (n. 1,5 -2,0 €). Huom! Lentokenttäbussit keskusta kentälle kulkevat vain kaksi kertaa päivässä, eikä aikataulu sopinut ainakaan meidän lentoaikatauluihimme. Toivottavasti tähän on tulossa muutos..

Taksi.

Taksilla matkustaminen on kallista Pulassa. Lähtötaksa on 15 kn. Esim 3 kilometrin matka maksaa 4 hengelle noin 50 kn (n. 7€). Koska lapsemme matkustivat busseissa ilmaiseksi, oli bussi meille edullisempi ratkaisu. Lentokentältä 10 km taksimatka keskustaan maksaa 4 hengeltä n. 175 kn eli  25€.

Vuokraa auto.

Autolla pääset tutustumaan helposti lähikyliin ja kaupunkeihin. Vuokrahinnat noin 250€/vko. Tiet ovat hyvässä kunnossa.

Nähtävyydet

Kastel

Kastel-kyltti

Kastel

Kastelin sisäänkäynti

Näkymä Kastelista Pulaan
Kastelista avatuu hieno näkymä kaupunkiin

Zero strasse, maanalaiset käytävät

Pulan tunneleissa

viinitasting zero strasse
Zero stressen keskustassa pääsee maistelemaan paikallisia viinejä veloituksetta.

Amphiteatteri

Pula amphi 4.

Pula amphi seisova

Vanhakaupunki

Pula vanhakaupunki

arch of the Sergians
Sergialaisten kaari
Antiikkia Pulassa
Antiikkia ei Pulan kaduilta puutu

Uimaan 

Verdula.

Lähimmälle Verdulan uimarantakeskittymälle on noin 3 km matka, sinne pääset keskustasta busseilla 2A ja 3A. Rannat ovat pieniä kivirantoja. Ambrelan rannalla on kaksi ravintolaa, suihku ja wc. Aurinkovarjo+ 2 tuolia 100kn/pvä.

Toinen vierailun arvoinen ranta löytyy Park Plaza Verudelan edustalta. Tällä rannalla ei ole palveluita, mutta ranta on todella kaunis valkoisine kivineen ja se on kalliorinteiden ympäröimä, joten vierailu tänne kannattaa!kallioilla 2.

valkokiviranta

Medulin.

Etelän rantalomafiilistä tarjoaa Medulinin ranta 10 km päästä Pulasta. Täällä on myös hiekkaranta,  mikä soveltuu erityisen hyvin lapsille loivan profiilinsa vuoksi. Alueella on paljon aktiviteetteja kuten suppausta, purjelautailua, polkuveneitä ja vesijettejä. Hyvät ravintolat ja palvelut. Aurinkovarjo+ 2 tuolia 120kn/pvä. Medulinin rannalle pääset bussilla nro 25a Pulan keskustasta ja matka vie noin 30 minuuttia (15kn/2€).

Medulin rannalla forzen yoghurt
Medulinin rannalla frozen yoghurt koju

Medulin rannalla

xxxLinda

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *