Helpot sitruunaiset pikamunkit (v)

 

Helpot sitruunaiset pikamunkit. Munkit kuuluvat vappuun siinä missä piparit jouluun. Nämä leivinjauheella kohotetut munkit onnistuvat varmasti kaikilta ja ovat myös todella nopeita valmistaa. Raikkaan sitruunaiset pikamunkit, kuten useimmat leivinjauheella kohotetut leivonnaiset, ovat parhaimmillaan samana päivänä nautittuna.

Vegaaniset pikamunkit valmistuvat soijarahkasta

Pyrin suosimaan kasviksia ruokavaliossani ja halusin kehitellä maidottoman ja munattoman version sitruunaisista pikamunkeista. Lopputulos on todella herkullinen, eikä kaipaa maitotuotteita saati kananmunaa. Ohjeesta tulee noin 20 pientä munkkia ja näitä uppoaa yhteen suuhun helposti 3-4 kpl. Jos syöjiä on paljon, niin kannattaa munkkeja leipoa vaikka kaksinkertainen annos. Raikkautta ja rakennetta munkkeihin tuo muuten Alpro soya go on- rahka. Nämä herkkupallerot maistuvat koko perheelle!

Munkkirasvan hävittäminen

Munkkirasvaa voi käyttää muutamia kertoja, kunhan siivilöi seasta pois taikinanpalat ennen seuraavaa käyttökertaa. Munkkirasva ei muuten kuulu viemäriin! Pienen määrän öljyä voi imeyttää kompostiin tai hävittää sanomalehteen imeytettynä biojätteiden mukana. Iso määrä öljyä kannattaa sen sijaan hävittää sekajätteen mukana vaikka öljypullossa.

munkkien paistaminen

sitruunaiset pikamunkit

pikamunkit

Hauskaa Vappua! 

Sitruunaiset pikamunkit (v)

Ainekset (20 annosta)

4 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
sokeria
1 1/2 tl
leivinjauhetta
3/4 tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
1
sitruunan raastettu kuori
1/2
sitruunanmehu
2 dl
alpro go on rahka
4 rkl
öljyä
1 l
rypsiöljyä tai kookosrasvaa (paistamiseen)
3 dl
sokeria (sokeroimiseen)
30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kosteat aineet keskenään ja yhdistä kuiviin. Sekoita ainekset sekaisin nopeasti, mutta älä vatkaa. Kuumenna öljy tukevassa kattilassa, mieluiten padassa. Voit testata kuumuutta leipäpalalla, jos pala ei uppoa ja ruskistuu noin minuutissa tiedät, että öljy on tarpeeksi kuumaa. Laita 6-8 kpl ruokalusikallisen kokoisia taikinapaloja kuumaan öljyyn esimerkiksi reikäkauhaa apuna käyttäen. Paista munkit molemmilta puolilta, tämä vie noin 5 min. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle valumaan. Kieritä valutetut, kuumat munkit sokerissa ja tarjoa tuoreina.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *