Potkupyöräilyä

Vihdoin saimme ostettua kypärän ja Leo on päässyt opettelemaan potkupyörällä ajelua. Vielä on paljon trenailtavaa, jotta sillä oikeasti johonkin edettäisiin, mutta eiköhän pääasia ole saavutettu; Leo nauttii potkupyörällä liikkumisesta ja harjoittelusta.

Kaikki alkoi siitä, että mies kokosi tämän meidän XXL:stä ostamamme Powah:in tasapainopyörän. Mies oletti, että joutuu useammankin palan kiinnittelemään, koska myyjä kaupassa painotti todella kovasti, että tätä merkkiä joutuu sitten kokoamaan. Todellisuudessa riitti, kun kiinnitti ohjaustangon kaikkeen muuhun kiinni. Joten ei todellakaan vaikea homma ja pyörä olikin nopeasti kasassa. Tietenkin sitä oli heti kotona päästävä testailemaan, joten ei muuta kuin kypärä päähän ja kokeilemaan olohuoneessa 🙂

Sisällä ajelun jälkeen lähdimme kokeilemaan lumiseen kevät säähän (kyllä, myös Turussa tuli lunta keskellä huhtikuuta!) tätä kulkupeliä. Ensimmäisenä kypärä päähän, pyörän päälle istumaan ja ei muuta kuin menoksi!

Leolle tämä on vielä aavistuksen iso, mutta olettaisin, että jossain vaiheessa kesää ei enää ole moista ongelmaa 🙂 Eiköhän hän sen verran kasva. Nyt tosiaan meno on vasta sellaista istumista satulan päällä ja lähinnä kävelyä. Mutta hei, se kuuluu alkuun ja lienee oikeastikin se ensimmäinen askel kohti potkuttelua. Tästä se lähtee, katsotaan miten kovaa loppukesästä mennäänkään. Nyt äiti pysyi vielä kivasti menossa mukana!
Ja se, mistä olin hyvin iloinen – kaaduttuaan tämä taapero teki selväksi, että pyörä täytyy nostaa ylös, jotta hän voi jatkaa matkaa. Ei ollut moksiskaan, vaan osoitti vain, että auttakaas nyt kulkupeli pystyyn, jotta voin jatkaa 🙂
Uskon, että potkupyörä on todella hyvä taaperoikäiselle ja tulee opettamaan monia tärkeitä juttuja – suurimpana tietenkin tasapainoa. Ennen kaikkea ihanaa oli nähdä, että tuo meidän taaperoisemme tosissaan tahtoi tällä mennä ja sehän sitä parasta on 🙂
Löytyykö muilta potkupyöriä? Mitäs teillä on tykätty? 🙂
Kommentit (4)
  1. Meilläkin on kolmipyörä kaivettu jo 2v:lle esille. Ei vielä suju, mutta harjoitelleen harjoitellaan 🙂

    1. Siitä se lähtee 🙂

  2. Hanna / Saippuakuplia olohuoneessa
    17.4.2017, 12:49

    Me ollaan nyt kevään aikana ostamassa potkypyörää, joten näitä postauksia niihin liittyen on kiva lueskella. Itse haluaisin ostaa puky merkkisen, mutta kun ne on niin arvokkaita. Katsotaan nyt, että mikä pyörä meille lopulta päätyy. Hauskoja potkupyöräily reissuja teille!

    1. Puky on paljon kehuttu ja ilmeisen tykätty – me ostettiin tämä XXL:n tarjouksesta niin hintaero Puky:n oli huomattava. Mietiskelin, että tämä menee hyvin nyt ensimmäisen kevään ja kesän 🙂 Toivottavasti teille löytyy sopiva ja pääsette harjoittelemaan ajamista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *