Allergialääkärikäynnin antia

Otetaanpa pientä kurkkausta meidän tiistaiseen lääkärikäyntiin. Ihmeitähän siellä ei pystytty, kun minulla oli itkuinen ja kipeä lapsi mukanani, jolla lääkäri aika varmaksi totesikin RS-viruksen samalla käynnillä ja määräili hurjat annokset Ventolinea. 
Tällä hetkellähän naama näyttää aikalailla tälle. En tiedä, että olisiko tällä taudilla sitten tekemistä sen kanssa, että naama on kamalassa kunnossa. Vai kenties sitten esim. mango kaatumassa, joka on koivun kanssa ristiinreagoiva. Tämä siitepöly-juttu oli sellainen, mihin lääkärimme ei pystynyt sanomaan juuta eikä jaata – eivät ne mahdolliset oireet sieltä näkyneet alkaneen taudin alta. Lääkäri kuitenkin kehotti varaamaan uutta aikaa, jos taudista parannuttua tuntuu sille, että joku kiusaa oikein kunnolla – sitten voidaan selvitellä olisiko kyseessä siitepöly, eläin vaiko kenties jotakin aivan muuta.
Ravitsemusterapeutille saimme lähetteen ja tämä oli varmasti käyntimme suurin anti tällä kerralla. Pääsemme sinne hiukan laskemaan, että saako tuo poika edes suunnilleen kaiken tarvitsemansa vai pitäisikö jotain yrittää nopeasti saada ruoasta tai vaihtoehtoisesti purkista. Ruokavaliomme on sen verran suppea ja korvikettakin menee tällä hetkellä aika vähänlaisesti, joten hyvinkin voi jotain tärkeitä vitamiineja tms. puuttua. Sinne pääsemme jo vajaan kahden viikon kuluttua, joten sitä aikaa odotellessa 🙂
Sen jälkeen palaamme asiaan allergialääkärin kanssa ja juttelemme hänenkin kanssan ruoka-jutuista liikaa. Se on kuitenkin paljon helpompaa, kun ensin on laskesteltu, miltä ruokavalio suurinpiirtein tällä hetkellä näyttää! 
Omalle päälle nuo allergialääkäri-käynnit aina ovat enemmän kuin hyviä. Siellä on ihminen joka kuuntelee, antaa niitä vinkkjä ja ymmärtää, mistä puhun. Hän osaa rauhoittaa ja saada sellaisen “kyllä kaikki järjestyy” -fiiliksen päälle. Ei sinne varsinaisesti mennä äidin pään takia, mutta.. Ehkä kuitenkin osittain? Ei tulisi elämästä mitään varmaan meilläkään, jos äidin pää pettäisi.
Tämän hetken sopivia ruoka-aineita ovat; lammas, karitsa, poro, hirvi, possu, parsakaali, kesäkurpitsa, myskikurpitsa, maissi (murona, pastana ja maissikakkuna), auringonkukkaöljy ja mangosose (joka nyt vähän kysymysmerkillä). Hedelmien, marjojen ja viljojen tilanne on heikko, kuten listasta huomannee. Sen sijaan sopivia lihoja alkaa olla iloinen joukko 🙂
Kommentit (4)
  1. Lista on jo suurentunut,mahtavaa! Ristiallergiat ovat kyllä hankalia, saan itse nimittäin mm. mansikasta tällä hetkellä järkyttäviä oireita (kiitos koivun!)

    1. Ristiallergiat on kyllä ikäviä. Itselläni ainakin omena pahenee hurjasti siitepölyaikaan (siis jo ilman välityksellä tätä nykyä).

  2. Allergiasoturit
    11.6.2017, 13:55

    Loistavaa, että teillä on noin hyvä lääkäri, joka luo uskoa, että kyllä kaikki järjestyy. Aika kivaltahan tuo teidän listanne näyttää. 🙂 Siinä on kuitenkin jo useampikin sopiva ruoka-aine. Mitä ravitsemusterapeuttinne sanoi?

    1. Tästä on taas ehtinyt tilanne muuttua ja nyt sitten taistellaan oireita ja nälkää vastaan taas vaihteeksi :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *