Kohti parempaa vointia?

Viikko sitten sunnuntaina koettiin toinen samanlainen “kohtaus-tyyppinen” ripulointi-huuto-itku-kipu-kramppi kohtaus, vaikkakaan ei niin kova kuin edellispäivänä. Lähdimme sitten päivystykseen ja.. “Kaikelle ei voi olla allerginen. Tuo rajoittaminen tekee lapsen kipeäksi.” – sanat jotka kaikuvat edelleen viikkoa myöhemmin päässä. Päivystyksessä ei kuitenkaan tehty yhtään mitään. Ripulointi, kovat kivut, kohtaus-tyyppiset oireilut, musta uloste ja tuore veri ulosteessa eikä kramppailut olleet mitään mitä olisi tarvinut tutkia millään muotoa. Äidin paniikki siinä kohti on pienoinen, mutta onneksi netin vertaistuki toimi.
Sunnuntaina menimme Leikkilään allergia-porukan treffeille, kun päivystyksessä
 ei mitään selvinnyt ja tarttuvalle taudille kun oireilu ei vaikuttanut millään tavalla.
Maanantaina hakeuduimme yksityiselle lastenlääkärille, joka teki perustestit Leolle. Hemoglobiini oli normaali, leukosyytit vähäsen koholla mutta ne eivät selittänyt mitään, pika tulehdusarvo normaalin rajoissa ja punasolutkin normaalina. Kyseinen lääkäri kokeili vatsaa ja totesi, että vilkasta toimintaa siellä on ja varmasti täyttyy useampi vaippa vielä. Tutki korvat ja nielun. Hän määräsi myös salmonellan ja muut vastaavat tutkittavaksi. 
Tiistaina kävimme allergialääkärillämme, joka oli sitä mieltä, että voisi mahdollisesti johtua jonkun ruoan tekemästä tulehduksesta suolistossa. Hän määräsi lisää näytteitä otettavaksi. 
Torstaina saimme salmonella jne tulokset – ne olivat puhtaat. Saimme tuolloin myös tiistaina otetut verikoe tulokset, todeten ettei niissä ollut muutoksia. 
Perjantaina saimme kalprotektiini-tuloksen, joka vahvisti epäillyn tulehduksen suolistossa. Nyt odotellaan 3-4 vkoa toivoen, että arvo laskee ja tulehdus vähenee. Silloin voidaan todeta jonkin yksittäisen sopimattoman aiheuttaneen tulehduksen. Jos oireet pahenee (nyt enää löysä maha) tai arvo ei laske, niin mietitään jatkotoimenpiteitä – tähystykset jne lienee sitten vaihtoehtoja suoliston tutkimiseen. Täytyy kuitenkin toivoa, että tulehdus alkaisi helpottaa suolistossa ja se olisi ollut vain jonkin sopimattoman ruoka-aineen kohottamaa. 

Nyt Leon olo alkaa tosiaan olla jo huomattavasti parempi ja toivotaan, että tällä tiellä saamme jatkaakin 🙂 Ruokavalio on jälleen supistettu huomattavasti ja palattu aivan muutamaan sopivaan, mutta.. Sitä tämä lienee aina välillä. Taas on saanut kehitellä uutta reseptiä, kun vanhoissa oli epäsopivia ja toki koostumus muuttuu, kun puolet jää pois. Mutta hyvin kelpaa uudetkin ruoat pojalle, kun äiti käytti eilisen keittiössä!
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *