Iso poika, isojen poikien penkki

Turvaistuin. Tuhat vaihtoehtoa. Mikä niistä nyt on hyvä? Kaikkihan nämä on pärjännyt testeissä – yksi yhdessä paremmin, mutta toinen toisessa. Ai, tuo kääntys 360 astetta. Tuon saa vain isofixillä. Vai saa tuon pelkästään vöillä kiinni? Hmm, tuon saa sekä vöillä että isofixillä. Kapeampaa mallia, leveämpää mallia, lyhyemmälle lapselle, pidemmälle lapselle. Täysi viidakkohan tuo turvaistuimen valinta on! 
Minä voin kertoa, että käytin paljon aikaa ja voimavaroja penkin valintaan. Turvaistuin kuitenkin menee pitkään, useamman vuoden. Lapsen pitäisi mahtua siihen lyhyempänä, pidempänä, kevyempänä, painavampana, nuorempana ja aavistus vanhempanakin. Lapsen pitäisi myös viihtyä siinä. Kaiken lisäksi penkin täytyisi olla turvallinenkin! Itse voin ostaa paljon käytettynä, mutta turvaistuin meille ei ikinä tulisi käytettynä. Haluan olla mahdollisimman varma, että sitä on kohdeltu hyvin ja se on kaikin puolin turvallinen. Vertailin netissä, kyselin FB-ryhmässä ihmisten käyttökokemuksia, kävimme useamman kerran pyörähtämässä lastentarvikeliikkeissä. 
Lopulta löysimme omamme, Klippan Triofix recline. Klippanilta on tullut myös päivitetympi versio, mutta ilmeisesti suurin muutos on hieman lisää pehmustetta. Näin ollen päädyimme lopulta tähän vanhempaan malliin. 
 Selkä menosuuntaan Isofix 9-18 kg
     Selkä menosuuntaan auton kolmepiste vöillä 9-18 kg
 Kasvot menosuuntaan Isofix 9-18 kg
     Kasvot menosuuntaan auton 3P vöillä 9-18 kg
     Kasvot menosuuntaan auton 3P vöillä 15-36 kg
Meillä yksi suurin tekijä oli se, että Klippan on ilmeisesti ainoa penkki jonka voi kiinnittää isofixillä sekä ilman. Ja tämä oli meille hyvin tarpeellinen asia tällä hetkellä, kun omassa autossa löytyy isofix, mutta isovanhempien autossa sitä ei ole. Ja emme tahtoneet joutua kahta penkkiäkään ostamaan.. Tämä penkki menee kiloissa todella pitkälle, mutta leveyssuunnassa saattaa tulla ongelmia jo aikaisemmin. Nähtäväksi jää!
Tämä on nyt tainnut pari kuukautta jo odotella käyttäjäänsä ja tänään vihdoin asensimme sen autoon asti. Tai no, mies asensi 😉 Leo ei vielä päässyt kokeilemaan penkkiä autossa asti, mutta olohuoneessa siinä ainakin oli ihan miellyttävä istuskella ilmeisesti. Kirjan lukeminenkin sujui uudessa penkissä!  Alkaahan Leo pian jo olla 1v 2kk, joten nyt lienee jo sopiva aika siirtää poika isompien poikien penkkiin.
Nyt täytyy toivoa, että penkissä viihdytään myös autossa! Peukut siis pystyyn 🙂
Kommentit (4)
  1. Annu Tuulia
    27.9.2016, 22:22

    Meidänkin pitäisi siirtyä, mutta on vielä vähän säätöä kun se on isomman käytössä ollut tähän Asti. Kohta ottaa jalat kiinni selkänojaan.. 😃

    1. Meilläkin alkoi tila ihan tosissaan jo loppua, niin oli pakko vaihtaa. Mutta onhan kaukalo turvallisin vaihtoehto ja siksi sitä käytettiin meilläkin näinkin pitkään 🙂

  2. Me käytiin kans eilen testaamassa istuimia, ja tilauskin laitettiin illalla menemään 🙂 Saa nähdä, kuinka nopee on toimitus. Kotimatkalle kun piti käydä vielä vanhaan, ahtaaseen istuimeen, niin voi sitä harmituksen määrää, kun oli ensin saanu testata kivaa istuinta 😀

    1. Voi ei! No, mutta positiivista on olettaa että tulee viihtymään uudessa penkissään kun se saapuu 🙂 Toivottavasti siis pian.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *