Se pelätty rokotus tulee

Huomenna on se päivä. Nimittäin me haemme Leolle Mpr-rokotteen huomenna aamulla. Minua kammottaa, pelottaa, stressaa, oksettaa.. Yhtään ei voi ennustaa mitä oireita ja vointeja se tuo tullessaan, voi ainoastaan toivoa koko sydämestään, että oireet olisivat vähäisiä. 

Olemme ottaneet ensimmäisen kerran Mpr-rokotteen n. 9kk iässä, koska lähdimme Italiaan parin viikon reissulle. Silloin oletimme suoliston toipuvan maitopohjaisen korvikkeen tekemistä tuhoista kovaa vauhtia, ruokavalion kasvavan askel askeleelta ja olimme onnellisen tiedottomia siitä, mitä edessäpäin vielä olisikaan. Mpr-rokote.. Muistan vain tuon pienen lapsen oksentelun, kivun, huudetut yöt, jokaisen ruoan epäsopivaksi muuttumisen. Ja ei se kaikki edes tullut samantien vaan hiljaa hiipien. Yht’äkkiä kaikki neljä sopivaa ruoka-ainetta oli epäsopivia, korvikkeen sopivuus oli suuri kysymysmerkki, lapsemme oli pitkään hyvin kipeä, jäimme kokeilutauolle. Seuraavat sopivat kiinteät löytyi vasta sitten reilun vuoden iässä eli liki 5kk rokotteen jälkeen.
Mpr-vahviste olisi pitänyt ottaa jo 1,5v iässä mutta yksinkertaisesti Leon tilanne ei ole ollut siihen suotuisa. Nyt kuitenkin otetaan härkää sarvista ja katsotaan, mitä tuleman pitää. Mä melkein jo itken ajatuksesta, että tuotamme sillä yhdellä piikillä jälleen järjettömät kivut ja epämukavuudet tuolle lapselle. Suolisto on nyt paremmassa kunnossa kuin ikinä, vaikka jollekin onkin oirehdittu lähiaikoina. Silti se tuo edes pientä optimistisuutta, että ehkä tästä selvitäänkin vähillä oirehdinnoilla? Ei lainkaan oirehdintaa?

Huomenna kuitenkin tuikataan tälle pienelle, rakkaalle taaperolle piikki ja toivotaan parasta. Tiedän monen moniallergisen, suolioireisen selvinneen tästä todella vähin oirein ja sen vuoksi olen edes hiukan toiveikas. Pitäisikö joku meille vaikka peukut pystyssä?
Kommentit (7)
  1. Miksi otatte, eihän se mikään pakko ole. Suosituksia on, mutta ei kukaan pakota siihen.

  2. Peukut pystyyn teille! Hurjan rankkaa, kun lapsella on kipuja. Toivottavasti rokotteesta ei tule teille haittoja. <3

    1. Ja sitten kun niitä haittoja tulee niistä ei kukaan kanna vastuuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *