Neljä ateriaa päivässä

Aamupala: Amaranttipuuro
Lounas: Poropyöryköitä ja keitettyä amaranttia
Välipala/päivällinen: Poropyörykkä ja myskikurpitsaa
Iltapala: Amaranttimuroja ja paistettuja porolastuja
Apua, meillähän oikeasti syödään! Ja vieläpä monta kertaa päivässä, joka aterialla vähän erilaista. Tuntuu niin hassulle, kummalliselle, uskomattomalle. Niin sitä tosiaan vain noustiin nollasta ruoka-aineesta viiteen, ei aivan yhdessä yössä vaikka sille tämä melkein tuntuu. 
Aamupuuron keittoa tässä vielä opetellaan, koska tuo jää kovin löysäksi. Olen kyllä pähkäillyt, että mahtaako amarantista saada edes keitettyä paksumpaa? Luulisi..? Joka aamu keitän sitä pidempään, kuin edellisenä, mutta silti se on yhtä löysää. Sain vinkin kokeilla, että jos sen käyttäisi jääkaapin kautta, niin mahtaisiko vähän jähmettyä. Täytynee kokeilla, koska Leon olisi helpompaa varmasti lusikoida vähän paksumpaa tavaraa. Joka tapauksessa, Leo on vihdoin innostunut kokeilemaan oman lusikan käyttöä aina aamuisin ja jotain alkaa mennä jo suuhunkin asti <3 Eilen onnistuin myös keittämään liian pienen puuron, joten aamupalaa oli jatkettava muroilla.. Tänään kuitenkin saatiin jo masu täyteen puurolla 🙂
Lounas amarantin keittäminen on minulle vielä suurempi mysteeri. Ensimmäisellä kerralla se jäi raa’aksi, uskallan väittää. Eilen se oli jo kypsempää, mutta ei varmaan vieläkään ihan täysin kypsää. Tai minusta itsestäni koostumus jää hassuksi, jos oletetaan, että se muka olisi kypsää.. Joten treenataan tätä vielä antaumuksella! Tämä myös maistuu Leolle kiistatta heikoiten, mutta valmistuksessa voi toistaiseksi olla syy sille.. Porolihapyörykät maistuu! 
Välipala/päivällinen on meillä yleensä uuden kokeilua sekä myskikurpitsaa. Myskikurpitsa vaan alkaa vaikuttaa sille, että saa aikaan naaman lehahtelua punaiseksi ja vaippa-aluekin on aika kurjan näköinen. Leo ei kuitenkaan toistaiseksi osoita, että tämä vaivaisi häntä, joten jatkamme kenties syömistä.. Tämän vuoksi uuden maistelut siirtyy tästä eteenpäin lounaalle, jotta pystyy vähän seuraamaan myskikurpitsan oireilua erikseen 🙂 Pistin jo allergialääkärillemme viestiä, että miten näiden ihon lehahteluiden kanssa kuuluu toimia. Ihan uusi juttu meille! Pelkään vain, että jos myskikurpitsa alkaa kaatamaan muita sopivia, niin.. :<
Iltapalana syödään amaranttimuroja veden kera sekä paistettua poron lastua(?). Eilen murot maistuivat hurjan hyvin ja jouduin hiukan antamaan lisääkin, kun poika vaativasti osoitti kohti keittiön tasoa, jolla murot sijaitsevat sanoen “Tää. Mämämmääää”. Voiko silloin tehdä muuta, kuin antaa lisää? 
Seuraavaksi kokeiluun lähtee Chia-siemenet, boysenmarja tai granaattiomena. Ihan vielä en ole osannut päättää, mikä olisi se seuraava 🙂 Tuonne välipala osastolle kaipaisimme kovasti jotakin ja sen lisäksi toki joku hedelmä tai marja olisi kovin mukava lisä ruokavalioon! Jos joku tietää Chia-siemenistä ja vanukkaan tekemisestä, niin saa ilmoittautua. Kaikissa ohjeissa tulee mantelimaitoa (ei sovi Leolle) tai kookosmaitoa (Alpron versiossa on näemmä riisiä, joten ei sovi. Onko muuta kookosmaitoa?).
Kommentit (2)
  1. Siellähän on sellaiset eväät, että miekin moniallergisena pystyn syömään 😉 Toivottavasti ei tule näistä mitään allergiaa ja saatte lisää ruoka-aineita listalle tulevaisuudessa <3

    1. Hihi! Aika hyvät eväät siis sinulla ja Leolla ;>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *