Esittely

PÄÄROOLISSA

Blogia kirjoittelen minä eli 27-vuotias yhden lapsen äiti. Minä kirjoitan, mutta pääroolissa blogin menossa ja meiningissä on 09/08/2015 syntynyt Leo-poika. Leolta löytyy astmaa, allergiat, refluksia, mastosytoosi-epäilyä sekä infektiokierrettä mahtunut näihin ensimmäisiin vuosiin. Allergiat on se, mistä lähdettiin Leon ollessa vasta vauva ja yksi kerrallaan diagnooseja on tarttunut matkalla lisää. Näin pitkällä sairauslistalla elämään kuuluu lääkärikäynnit, erilaiset tutkimukset, lapsen kivut sekä oireet ja äidin ahdistukset. Pitkästä sairauslistasta huolimatta Leo on iloinen, uutta oppiva, elämää rakastava touhukas pian kolme vuotias poika. Blogin pääpaino on tässä kaikessa; lapsen sairatelussa, lääkärikäynneissä, kivuissa, ruokavalion mietinnässä ja äidin ajatuksissa, mutta vastapainona seurataan myös lapsen kokonaisvaltaista kehitystä, Leon mielipuuhia, lastenvaatteita ja kaikkea muuta lapsiperhe-arkeen kuuluvaa.

SIVUROOLISSA

Lisäksi blogissani sukelletaan sisäilma-ongelmien maailmaan nyt, kun meillä on edessä muutto asian vuoksi. Unohtamatta minun  omaa terveyttäni, joka on alkanut vaatia oman huomionsa; lieneekö stressi ja väsymys vai kenties sisäilmaongelmat sitten sen takana. Itselläni astma selkeästi nostaa päätään monen vuoden jälkeen ja allergiat lisääntyvät kuin sienet sateella. Itse olen tällainen perus-iloinen ihminen, joka antaa sydämen johdattaa ja tunteiden viedä, joten aina ei voi huomisesta tietää ja se näkyy täällä blogissakin; yleensä vahvoina tunteina, suurina ahdistuksina ja nopeasti rauhoittuvina mielentiloina.

 

 

Olen aina pitänyt kirjoittamisesta ja lapsen myötä tarvitsin paikan, johon purkaa sitä kaikkea päänsisäistä myllerrystä. Kun lapseni ensimmäiset allergiat alkoivat selvitä, niin blogista tuli hiljalleen oma henkireikäni, johon pystyin  purkamaan asioita ja jakamaan kokemuksiani kenties jonkun toisen hyödyksi vertaistuki mielessä. Kun allergiat laajeni, kuvioihin tuli astmaa ja infektiokierrettä, sen jälkeen kovia kipuja ja refluksia niin kirjoittaminen muuttui yhä tärkeämmäksi. Iski tarve saada purkaa ajatuksia, mutta samalla jakaa tätä kaikkea; vertaistukena muille samaa elävien lasten vanhemmille sekä samalla mahdollisesti avata jonkun silmiä moniallergisen lapsiperheen elämälle haasteineen.

MINUT LÖYDÄT MYÖS:

Facebookista

Instagramista

Ja aina saa laittaa sähköpostia: elina.valja@gmail.com