Mihin suuntaan sitä itse kulkisikaan?

Tänään menin oppisopimustoimistolle info-tilaisuuteen ajatellen ”Mä rupean soittelemaan paikkoja läpi. Aloitan yksityisistä päiväkodeista, koska tahdon päiväkotiin työssäoppii ja opiskella lähihoitajaksi!”. Ajatus oli päässäni hyvin selvänä ja kirkkaana, vihdoinkin monen vuoden mietinnän jälkeen. 

Tämä ajatus ei enää olekaan ihan niin kirkkaana, vaan nyt päässäni pyörii monen monta kysymystä ja en todellakaan enää ole varma, mikä olisi fiksuinta! Positiivisinta lienee se, että vielä info-tilaisuuden jälkeenkin yhtenä vaihtoehtona on tuo alunperäinen suunnitelma eli oppisopimuspaikka päiväkodista ja lähihoitajaksi opiskelu. 
Sitten se on se Suunnitelma 2. Lähdenkin etsimään oppisopimuspaikkaa vanhainkodista ja opiskelisin siis silloinkin lähihoitajaksi. Tämä ajatus heräsi siitä, että minua jotenkin ahdistaa ajatus opiskella lähihoitajaksi, jonka kaikki hoidollinen osaaminen jää kuitenkin kovin vähäiseksi – yhden työssäoppimisen ja itsekseen luetun teorian varaan pääasiassa. Mutta suunnitelman nro 2 ongelma on se, etten täysin tiedä tahdonko vanhusten pariin. Joku minua tällä hetkellä vetää kovasti työskentelemään lasten kanssa.
Viimeisenä, muttei vähäisimpänä on Suunnitelma 3. Josko etsisin itselleni oppisopimuspaikan päiväkodista, mutta opiskelisinkin lastenohjaajaksi. Silloin opiskelisin oikeasti kunnolla lasten pariin. 
Tällä hetkellä jotenkin olisin kallistumassa vaihtoehtoon 3. Tällä hetkellä tahtoisin tosiaan opiskella niin, että pääsisin työskentelemään lasten pariin, joten eikö lähihoitaja koulutus silloin ole ehkä aavistuksen turha? Jos joskus päädyn haluamaan työskennellä vanhusten parissa tms, niin mikä minua estää sitten opiskelematta taas lisää? Toisaalta lastenohjaaja on sitten oikeasti vain niihin lapsiin, kun taas lähihoitaja-koulutus avaisi työkentällä niitä mahdollisia ovia paljon laajemmin.. 
Ja kyllä, edelleen tiedostan, että oppisopimuspaikan saaminen voi olla haastavaa. Mutta yrittänyttä ei laiteta! Heti, kun saan itselleni varmuuden mikä olisi ensisijainen tavoitteeni ja haluni, niin alan soittamaan paikkoja läpi. Nyt kuitenkin on tullut aika oikeasti kokeilla, että voisiko tärpätä ja saisin opiskeltua itselleni uuden unelma-ammatin 🙂
Kommentit (2)
  1. Jos suinkin haluat lasten pariin töihin, lastenohjaaja-koulutuksesta jää käteen työelämää ajatellen paljon enemmän kuin lähäriopinnoista! (jotka taas toisaalta antavat suuremmat työmahdollisuudet, mutta ainahan voi opiskella isona lisää.)

    1. Tätä juurikin olen miettinytkin 🙂 Että todennäköisesti se lastenohjaaja-koulutus olisi fiksumpi, jos lasten pariin tahtoo työskentelemään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *