Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Veroja ja kiitollisuuslistoja

Olen taistellut kirjanpidon kanssa, maksanut ihan liian ison laskullisen ennakkoveroja, kiristellyt yhden ihan mahdottoman työtehtävän kanssa ja hoitanut ärsyttäviä velvollisuuksia koskien esimerkiksi liiton jäsenyyksiä ynnä muuta maailman typerintä. Olen todennut, että yrittäjyys on epäreilua ja epävakaata ja että elämä on kallista. Ei mikään vuoden hauskin päivä. Huomasin myös, että pienet ikävät velvollisuudet kannattaisi hoitaa nopeasti samoin tein pois päiväjärjestyksestä, sillä usein niiden hoitaminen on jälkikäteen entistä hankalampaa. Välillä näitä on vain tehtävä. Todo-lista ehti kasvaa ihan liian suureksi. Muistutin taas itseäni, että laiskasta kropasta kärsii eritoten pää ja lompakko.

thumb_DSC_0840_1024

Jottei päivä olisi mennyt ihan rutkutukseksi, minun oli pakko muistuttaa itseäni muutamasta pienestä asiasta, joka hymyilyttää juuri nyt. Suosittelen muutoinkin hyvien ajatusten kierrättämistä ja kaiken maailman kiitollisuuslistojen tekoa. Kun pysähtyy kaiken kiireen keskellä hetkeksi ja listaa vaikkapa 25 asiaa, joista juuri nyt on kiitollinen, asiat alkavat näyttää ja tuntua aavistuksen paremmilta. Nämä listat täyttyvät ihan supernopeasti.

Mä olen viime aikoina nauttinut ja ilakoinut:

  • Pitkistä yöunista. Tänään kello soi 8.30, mutta heräsin vasta puoli kymmeneltä. Nautin.
  • Uusista ihanista jättikahvikupeista, jotka ovat omiaan poistamaan aamuäreyttä.
  • Parista aikaisesta, mutta virkeästä aamuheräämisestä, joiden ansiosta päivät ovat saaneet muutaman extratunnin. Olen käyttänyt ne… gröhöm… suhteellisen tehokkaasti.
  • Extempore-lounaasta ystävän kanssa. Edellisestä näkemisestä kului aivan liian kauan.
  • Lempparijoululahjastani, Efva Attlingin iiiihanasta kaulakorusta. Näplään sitä koko ajan.
  • Siitä, että terveellinen tammikuu on ihan kohta ohi ja saan herkutella useamminkin kuin kerran viikossa.
  • Siitä, että olen löytänyt superlämminhenkisen ja kannustavan saliyhteisön. Vetosali it is! Nyrpistelin alkuun, etten jaksa raahautua Lauttasaareen, mutta täällä treenaaminen on kivempaa kuin missään muualla. Suosittelen.
  • Laskiaispullien tuunaamisesta. Kun mantelitäytteiseen pullaan lisää vadelmia ja mansikoita, siitä tulee taivaallinen. Suunnitelmissani on vielä leipoa itse pulleroisia ja täyttää ne kermavaahdon lisäksi mantelimassalla, hillolla JA mariannerouheella. Voi, loppuispa terveellinen tammikuu jo.
  • Pussailusta. Ainahan se on kivaa. (Riippuu tietenkin vähän pussailukaveristakin, mutta yleensä tätä kannattaa välttää, jos kaveri ei miellytä.)

Huomaa aina, kun pääsee vauhtiin, että lista jatkuis vaikka kuinka pitkäksi. Lopetan tähän ja jatkan jonain toisena päivänä. Tästä päivästä tuli just aavistuksen parempi, kun vähän muistutin itseäni muutamasta pikkujutusta.

Pusmus!

nimmari

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *