Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Vahva, kiltti ja vakaa

Lasikattoja säpäleiksi niin, että mäiskistä vaan. Jutta Urpilainen on todella ollut edelläkävijä, raivannut polkua muille. Ollut ensimmäinen nainen niin SDP:n puheenjohtajana kuin Suomen valtiovarainministerinä. Ihan vain pari juttua mainitakseni. Ja on hänet aika monessa kohussa ja liemessä keitettykin. Ja niin vain nainen painaa selkä suorana eteenpäin. Hattu päästä, sanon mä.

tuija_jutta_selfie2Mulla olikin mielessäni miljoona asiaa, joista häneltä haluaisin kysyä. Miten tuo kaikki tehdään? Miten Jutalla on ollut rohkeutta ja vahvuutta kaikkeen siihen, mitä hän on saanut aikaan? Miten hän ei ole romahtanut välillä mahdottomalta tuntuvan taakan alle? Kaksseiskana eduskuntaan ja kolmekakkona vastuu koko puolueesta puheenjohtajan paikalla. Huhhuijaa. Ei varmaan tarvitse muistutella verkkosukkahousukohuista sun muista. Jutta on itsekin todennut, että olisi säästynyt paljolta, jos olisi voinut ja osannut valmistautua paremmin puheenjohtajan pestiinsä.

Ja verkkosukkiksetkin naurattavat häntä.

tuija_jutta

Olen todennut, että jokainen vieras jättää minuun oman merkkinsä, jonkinlaisen vaikutuksen ja muiston. Jutasta mulle jäi päälimmäisenä mieleen se valtava tyyneys ja vahvuus, joka hänestä huokui. Sitä toivon saavani murusen itsellenikin.

Ja puhuttiinhan me siitä kiltin tytön roolistakin. Että lopulta se voi olla myös ihan hyvästä. Kiitos synninpäästöstä, kiltti Jutta.

Tämä kannattaa kuunnella Areenasta. Vaikuttaa toivottavasti suhun yhtä vahvasti kuin muhun.

tuija_jutta_selfie

Niin ja vahvojen naisten lista jatkuu. Ensin Jutta. Seuraavaksi Sofi Oksanen ja sitten Lenita Airisto. Aikamoinen putki! Olehan kuulolla keskiviikkoisin klo 13 Yle Puheell!

nimmari

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *