Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Vähän eri perspektiiviä

Vihaan aamuheräämisiä. Siis aikaisia aamuheräämisiä. Ai että, miten sietämättömältä tuntuukin ajatus, että kesken sikeimpien unien pitäisi nousta ylös ja aloittaa päivä reippain mielin. Tähän aikaan vuodesta, synkeimpinä, tummina aamuina (öiltähän ne tuntuvat) ovat entistä vaikeampia. Minä, aamuradion juontaja tunnustan, myönnän ja sanon sen ihan ääneen: En ole aamuihminen. Itse asiassa olen aamuisin aika äreä ja kuulostankin vähän mieheltä. Ääneni ei herää hetkessä, kuten en minäkään.

Tässä, kuten monessa muussakin tapauksessa poikkeus vahvistaa säännön. Silloin tällöin minusta on kiva karaista itseään ja sopia itselleen aamutreenit. Tämä toimii parhaiten, kun on sopinut treenitreffit, jolloin kynnys ohareiden tekemiseen nousee aika suureksi. Jokaisena tällaisena aamuna olen kironnut herätessäni ja ollut puolentoista tunnin päästä ihan järjettömän tyytyväinen. Niin tälläkin kertaa.

thumb_PC110752_1024

Muistelen auvolla aikoja, jolloin parikymppisenä heräsin kolmekin kertaa viikossa aamutreeneihin seiskaksi (!) ja riensin tästä reippaana kouluun tai töihin. Kaikkeen tottuu, niinhän sitä sanotaan. Minä olen sitten tainnut tottua näihin pitkiin, leppoisiin aamuihin. Sellaisena niistä pidän.

thumb_PC110800_1024

Nyt otin itseäni niskasta kiinni ja piipahdin Esport Bristolissa ilmajoogailemassa! Lentäen, liidelleen uuteen päivään! (Tuo ajatus mielessäni sain itseni ylös sängystä kellon pirahdettua.) Air yoga -tuntia olen koettanut kerran aikaisemmin NRJ:n ja Tuija Testaa -osion aikoina, mutta tämä oli ensimmäinen ihan oikea tunti. Siellä me ähelsimme katosta roikkuvien, silkeiksi kutsuttavien kangasriepujen kanssa. Aluksi jännitti ihan kauheasti, että kestääkö se. Kestää kuulemma viisisataa kiloa, että ei tässä vielä huolta ole. Ohjaaja (saunajoogaakin opettava) Tiina Vainio kuvaili osuvasti, että tunnilla palataan ikään kuin lapsuuden leikkeihin ja fiilistelyihin. Siltä se tuntuikin, hauskaa kuin mikä! Ja hupsistakeikkaa, samalla tuli tehtyä treeni ja veikkaisin, että kropallekin iso palvelus sen iänikuisen kuntosalilla vääntämisen sijaan. Suosittelen koettamaan! Tätä tai jotain muuta uutta, kroppaa hemmottelevaa lajia. Kyllä näitä riittää.

thumb_PC110808_1024

thumb_PC100182_1024

thumb_PC100175_1024

Ehkä alkuvuonna päätän herätä kerran viikossa aamutreeneihin ja ilmajoogailemaan. Ainakin välillä tekee hyvää katsastella maailmaa vähän eri perspektiivistä! 😉

Energistä viikkoa!

nimmari

ps. Heti sen jälkeen, kun laitoin instaan kuvan hienosta lepakkoposeerauksesta, ehti joku jooga-ammattilainen kommentoimaan silkkini väärästä asemoinnista. Väärällä puolen takamusta kuulemma. Ehkä se tuntuikin vähän huteralta, mutta harjoitus tekee mestarin.

Kuvat: Kolme ylintä Polhemin ihanan Annen ottamia
Kaksi alinta lepakkoposeerausta on kuvannut Sharon

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *