Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Vaatekaapin kevätsiivous

Mä en koskaan lukenut sitä konmari-kirjaa. Muutama tuttuva höyrähti ilmiöön ja järjesteli kotinsa (ja elämänsä) uuteen uskoon. Mulle tuon ilmiön lähestulkoon uskonnollisuus oli vähän liikaa, mutta innostuin kyllä ilmiöstä. Siis siitä, että paikat olisivat kuosissa, eikä nurkissa pyörisi turhaa kamaa.

Sekä äitini että siskoni ovat hamstraajia, mikä on aina raivostuttanut mua. Välillä saadaan Äiti Pehkosen kanssa pientä kärhämääkin aikaan, kun alan Iisalmessa käydessäni järjestellä ylitsepursuilevia kaappeja ja heittää turhia tavaroita eteenpäin. Äitini mielestä tietenkin aina juuri ne purnukat, jotka laitoin kierrätykseen, olisivat tulleet hänelle tarpeeseen. Huoh. Luopumisen tuska.

Omassa kodissani saan onneksi huiskia menemään niin paljon kuin jaksan. Tai jos rehellisiä ollaan, huiskin siellä siivouksen merkeissä ihan liian harvoin ja mun kämpässä juoksentelee villakoiria enemmän kuin laki sallii. True story. Sen sijaan yhdestä asiasta olen ylpeä. Mun kaapit ovat (suurimman osan aikaa) siistissä järjestyksessä ja pidän kotonani tiukkaa kuria sen suhteen, etten hamstraa nurkkiin ylimääräisiä tavaroita tai vaatteita. Parhaiten tämä onnistuu siten, että pari kertaa vuodessa käyn esimerkiksi vaatekaappini läpi ja heitä surutta kirpparille ne vaatteet, joita ei tule käytettyä. Ja tämä koskee siis niitäkin täydellisen upeita vaatteita, joita ajattelin käyttäväni, mutta jotka ovat jääneet kaapinpohjalle syystä tai toisesta. Ikuisuustavoitteeni on, että kaapissani olisi vain vaatteita, joissa tunnen oloni kuningattareksi. (Gröhöm. Tuohon on ehkä vielä pikkuisen matkaa…)

Mun vakkarimyyntipaikaksi on vakiintunut Relove, jonne olen vienyt aina säkkikaupalla puhtaita, mutta jokseenkin ryttyisiä rusinanruttuisia vaatteita ja asusteita ja jättänyt ne Reloven henksun hellään huomaan. Tämmöinen all inclusive –diili on mulle helpoin ja käytännöllisin, sillä mun hermot ja aika eivät yksinkertaisesti anna periksi silitys- ja hinnoittelurumballe. Ulkoistan hinnoittelun ja esillepanon, jolloin myös voitot laitetaan 50-50, mikä on tuntunut musta reilulta diililä. Tavara on liikkunut hyvin eteenpäin ja lompsa on kiittänyt jälkikäteen. Paitsi että tykkään Reloven all inclusive -diilistä, pidän myös kirppiksen siististä ja putiikkimaisesta ympäristöstä. Vaatteet ovat nätisti esillä ja henksu pitää hyvää huolta paikan siisteydestä.

Tällä hetkellä mun kevätsiivouksen aarteet (mm. kaikki nuo kuvassa näkyvät) odottavat uusia omistajia Reloven uudessa Viiskulman putiikissa (pöytä nro 16), joka on muuten vähintään yhtä upea kuin isosiskonsa Töölössä. Mä kävin tekemässä jo parit kenkälöydöt samalla kun roudasin kassikaupalla omia vaatteitani myyntiin. Minkä kenkäkaapistani sain vanhoilta tilaa, täytin samoin tein uusilla. Tuo paikka on todellinen aarreaitta ja samassa tilassa olevassa Sis.Delissä voi nautiskella kahvit, kun kaveri sovittelee löytöjänsä. Huhtikuun alussa avattu uusi Reloven liike löytyy siis Viiskulmasta, osoitteesta Pursimiehenkatu 7. Suosittelen piipahtamaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *