Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Minulla on uusi harrastus!

Aikuisuudessa on paljon hyvää ja ihania juttuja, mutta sitä mä inhoan, että uusien asioiden ja harrastusten aloittaminen on jotenkin hirveän vaivalloista. Jostain sitä on itselleen rakentanut esteitä ja kompastuskiviä siitä, mitä voi ja mitä ei voi enää päälle kolmekymppisenä tehdä. Samaan aikaan mulla on ollut jo pitkään olo, että kaipaan jotain uutta elämääni.

dav

Kun entisen uimavalmentajani Hiltusen Annen ja uintiin hurahtaneen Aitolehden Martinan kanssa tuli puhetta, että vuokrattaisiin rata ja laitettaisiin uintitreenit pystyyn, epäilin tovin. Saataisiinkohan tuotakaan koskaan aikaiseksi. Innostuin kuitenkin ajatuksesta. Mähän – vaikkei kapoisista hartioistani sitä heti huomaakaan – olen entinen kilpauimari! Uin aikanani vuosikaudet Iisalmen Uimareissa ja valmensinkin teini-iän jälkeen ihan kelpotovin. Ei musta koskaan huippua tullut, ei edes kovin hyvää, mutta uinti piti pikku-Tuijan kaidalla polulla ja poissa pahuuksista. Treenattiin viisi-kuusi kertaa viikossa ja meillä oli ihana pieni uimariyhteisö.

valipalaa

uimalakki_pieniUskomatonta, mutta totta. Reilun vuoden pyörittelyn jälkeen saimme kuin saimmekin radan varattua (kiitos Martinan) ja porukan kasaan. Ja nyt jokaisena tiistaiaamuna Mäkelänrinteen uimahallin täyttää hilpeä kalkatus, kun sekalainen porukka naisia pulahtaa altaaseen Annen rääkättäväksi.

Tunti polskutellaan erilaisia tekniikoita, potkuja ja käsivetoja pullareiden kanssa (se jalkojen väliin laitettava kellukepötkylä). Pahinta on sorsan uiminen, eli ojentajia tuskallisesti kuumottava räpiköinti, jolla ei juuri pääse eteenpäin. Välillä noustaan reunalle punnertamaan ja kyykkäämään. Ja vaikka joka ikinen kerta kiroan treeneihin lähtiessä: ”Taas pitää kömpiä toiselle puolelle Helsinkiä, monta tuntia tuhraantuu, en millään jaksaisi lähteä”, hymyilen treenien jälkeen koko päivän! Aina. Ja enhän mä tuota itsestäni saisi irti, jos yksin pitäisi lähteä. Ryhmäpaine pakottaa menemään ja jonkun toisen kirjoittama ohjelma tuo ryhtiä treeneihin.

istujat

laudat2

perhonen_iso

paripunnerrus2Ai että mä olen onnellinen, että sain viimein aloitettua uuden harrastuksen! Tästä on tullut viikon kohokohta! Kyllä sitä aikuisenakin näköjään pystyy! Uhosin vuodenvaihteessa ryhtyväni taas joogaamaan, eikä uintiharrastuksen aloittaiminen tullut siinä vaiheessa edes mieleen. Tähän mennessä olen käynyt joogaamassa tämän vuoden puolella tasan kolme kertaa ja uimassa melkein joka viikko. No saas nähdä. Elän toivossa, että ehkä se joogakin tästä vielä pikkuhiljaa.

reunalla_iso

Hus, uutta juttua koettamaan siitä! Mene mene! Tekee hyvää mielelle ja kropalle!

nimmari

Kuvat nappasi Emilia Alariesto. Kiitos vielä huhkimisesta hallissa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *