Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Tyhjä kalenteri

Viikonloppu hurahti siivillä. Tarkoitus oli suunnata Tahkolle nautiskelemaan talviurheilusta ja hyvästä seurasta, mutta emännän sairastuttua koko tyhjää täynnä oleva viikonloppu jäi vapaaksi. Poikkeuksellista ja ihanaa! Mulla on paha taipumus kirjata kalenteri ääriään myöten täyteen. Kun pyhitän päivän tapaamisille ja palavereille, mä todella riennän minuutin tarkkuudella paikasta toiseen. Olen jokaisessa paikalla (lähes) ajoissa, mutta viime tipassa. Hikikarpalot killuvat otsalla, kainaloissa kuumottaa ja lompsa on lommolla, koska yleensä joudun myös viimehädässä tilaamaan taksin. Vihaan tuota piirrettä itsessäni ja ihan oikeasti yritän opetella vapaampaan arkeen, löysempiin aikatauluihin. Siihen, että on ihan ok, että kalenterissa on välillä tai mielellään vaikka joka viikko typötyhjiä päiviä eikä mitään sovittua! Siihen, että jos päivä näyttää ja tuntuu täydeltä, voi lopuille menoille sanoa ihan hyvällä omatunnolla ei. Siihen, ettei kaikkialle tarvitse eikä edes kannata yrittää ehtiä.

thumb_DSC07909_1024

thumb_DSC07910_1024

thumb_DSC07911_1024

Huomasin (noh, miekkoseni ehkä huomautti tästä aavistuksen vihjailevasti), että nytkin viikonlopun vapauduttua aloin buukata menoja sinne sun tänne ja miettiä, mitä kaikkea voisimme tehdä. Maltoin mieleni, hengitin, rauhoituin ja päätin nauttia ihan vain olemisesta. Suosittelen. Oikeastaan ehdin tehdä vaikka mitä, kun mitään suunnitelmia ei ollut! Nukuin esimerkiksi kahden tunnin päiväunet kesken ”kaiken kiireen” ja laitoin terveellisen tammikuun herkkupäivän ihan överiksi. Sanonko? Kehtaanko? Ei sitten mitään tuomitsemista! Kaksi mokkapalaa, (PIENI) runebergintorttu, 1,5 laskiaispullaa (joista toinen tuunattu manskuilla ja vatuilla. Sairaan hyvää!), puolikas popkornisuklaalevy, puolikas lakupussi ja skumppaa. Ai niin ja lasi viiniä. Eikun kaksi. Mulla ei oo mitään limittiä herkkujen syömisessä. Tuon listan jälkeen huomio on varmaan turha. No mutta. Siinä se syy, miksi terveellinen tammikuu tulee tarpeeseen. Kuusi päivää vähän kunnollisempaa elämää ilman sokeriähkyä ja viinipöhnää, yksi päivä aivan ranttaliksi. Toimii mulle.

thumb_DSC07870_1024

thumb_DSC07902_1024

thumb_DSC07867_1024

Kaikista kivointa viikonloppussa oli kuitenkin lähteä sunnuntaiulkoiluille Luukin ulkoilualueelle. Lunta oli satanut reilusti ja sitä ihanaa lumihöttöä oli kaikkialla. Otin kameran mukaan ja varauduin kuvaamaan gurmeeta ja jakamaan parhaan notskiruokavinkkini, mutta totta kai unohdin ladata kameran akun ja tämä päätti simahtaa ekan kymmenen minuutin jälkeen. Kerrottakoon, että nuotiolla nautittiin mm. prinssinakkeja ja kanaa. Ehkä vilkkaalla mielikuvituksella pystytte siis kuvittelemaan tuon gurmeen kuvien puuttuessa.

thumb_DSC07880_1024

thumb_DSC07906_1024

Ihanaa viikkoa ihmiset! Mulla on sellainen kutkutus, että tästä tulee hyvä viikko!

nimmari

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *