Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

It’s all about details…

Lupasin aiemmin, että vilautan pieniä yksityiskohtia kodistani. Mähän pääsin keväällä  asettumaan uuteen kotiin hirvittävän muuttoinspiksen jälkeen. Nyt täällä alkaa olla kaikki kondiksessa. Edelleen pari Ikea-tasoa huutaa kokoamistaan, mutta olen sulkenut korvani toistaiseksi tuolta ulinalta. Ja todellisuudessa kasattavaakin saattaa olla vähän enemmän kuin pari…

Hurahdin totaalisesti Dotsissa ja sen suunnitellun ostoksen eli kenkäkaapin lisäksi hankin aika paljon muutakin. Ei ole harmittanut. Lisäksi Dotsin Tiina ja Anna auttoivat mua sisustamisessa ihan hirmuisesti. Mä kun olen sellainen, että nautin kyllä esteettisyydestä, mutten aina ole maailman paras toteuttaja näissä. Apu oli paikallaan.

Tuija-koti-0617-9Yksi ainoa asia brakaa edelleen kodissani oikein huolella. Se, etten millään meinaa saada itseäni motivoitua siivoushommiin, ja valkoisessa kodissa pölypallerot pistävät silmään aikaa helposti. Mä olen tosi laiska siivoaja, mutta luotan tässä syksyn voimaan. Eikös silloin käperrytä kotiin ja kaivata Tolun tuoksua ja pölyrättikin heiluu melkein itsestään? Tai hetkinen. Pimeys ja kynttilänvalo peittävät alleen pahimmat pölykoirat. Ehkä tästä ei tarvitse tehdä sen isompaa numeroa laisin.

Tuija-koti-0617-12

Tuija-koti-0617-13

Tuija-koti-0617-16

Tuija-koti-0617-11Mulla on kotona on paljon vaaleaa. Se saa pikkuisen kotini tuntumaan vähän suuremmalta. Mulla on paljon pehmeyttä, tyynyjä, vilttejä. Syksyksi olen hankkinut paljon kynttilöitä. Ja rakastan pieniä yksityiskohtia, vaaleanpunaista maljakkoa, kultaisen nuhjuista tarjotinta ja keittiön puisia ottimia ja leikkuulautoja, jotka saavat olla esillä. Mutta sellainen sisustaja mä en ole, että kotona tarvitsisi kävellä kuin munankuorilla. Kodit on tehty elämiseen ja olemiseen! Aika usein kiroan itseäni ja hinkkaan valkoisista matoistani milloin ketsuppia, milloin mustikoita. Elämä näkyy täällä kyllä ja saa näkyäkin.

Tuija-koti-0617-7

Tuija-koti-0617-17

Tuija-koti-0617-5

Tuija-koti-0617-6Musta tuntuu hyvältä tulla kaupungin hulinasta ensin pimeään rappukäytävään ja sitten valoisaan kotiin. Uudessa kodissa tuntuu hyvältä ja rauhalliselta. Täällä tuntuu kodilta.

nimmari

Kultaiset tarjottimet, musta pyöreä peili, kotituoksut, vessapurkit, matto, tyynyt, kynttilät, keittiövälineet ja maljakko Dotsista.

Vanhan roosan väriset pyyhkeet Familonin. Mulla on myös samanväriset pellavapussilakanat. I-ha-nat.

Pinkki taulu on mun vuosia sitten joulumarkkinoilta hamstraama aarteeni, josta en luovu koskaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *