Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Terkut palmupuiden katveesta

Terkut kolmenkympin lämmöstä palmupuiden katveesta. Nautin juuri nyt joka hetkestä. Krabilla paistaa ja tuntuu, että arjen huolet ovat jo nyt kaikonneet tai ainakin unohtuneet hetkeksi.

thumb_DSC08503_1024

Olin salaa toivonut, että netti ei toimisi täällä, mutta toimiihan se pentele joka maailman kolkassa. Mun on ihan mahdotonta pysyä poissa somesta ja netistä, jos se on saatavilla, vaikka nautinkin suunnattomasti, jos pakon sanelemana joskus estyn hetkeksi pääsemästä käsiksi noihin. Pitäisiköhän yrittää vuoden alkuun vaikka viikon somelakkoa?

Olin myös ajatellut ottavani täällä paljon kuvia. Empä ole ottanut juurikaan. Muutama palmukuva ja siinä ne ovatkin. En ole oikeastaan tehnyt juuri mitään muutakaan. Paitsi aloitin kolmannen kirjan lukemisen justiinsa. Tänään poistuin ekaa kertaa hotellialueelta. (Tirsk.) Ei tämä kenenkään kanssa reissatessa onnistuisi. Saisin hullun leiman otsaani samoin tein. Mutta yksin kun matkaa, voi tehdä mitä lystää – tai olla tekemättä. Sitä paitsi, hotellialue on aika iso. Täällä on kolme eri ravintolaa ja kaksi isoa allasta. Merikin ihan vieressä. Ja mä tarvitsen relausta, nollausta ja lepoa.

Ilahduin myös, kun hotellilta saa viiniä. Tiedän kyllä, ettei kukaan matkusta Thaimaahan juomaan viiniä. Täällä vedetään bisseä tai drinksuja. Kummatkaan eivät kuitenkaan oikein nappaa minulle, ja meinasin jo tyytyä alkoholittomaan kohtalooni, kunnes älysin kysyä. ”Yes, white wine, we have”. Ei se kovin pirskahtelevaa tai kukkaista ole, mutta valkoviinistä menee ihan täysin. Ja minä olen tyytyväinen.

thumb_DSC08505_1024

thumb_DSC08488_1024

thumb_DSC08524_1024

Ja kyllä, palaan kotiin Suomeen jouluksi. En ole vielä kertaakaan viettänyt joulua ulkomailla, enkä usko niin koskaan tekevänikään. Rakastan joulua ja nimenomaan sitä perinteistä, sopivasti höystettynä omilla inspiraatioilla. Mutta palataan noihin myöhemmin. Nyt aurinkoon!

nimmari

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *