Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Synninpäästö Riku Rantalalta

Taas oltiin tilanteessa, että mun täytyi hillitä jännitys ja kihinä. Vieraaksi saapui mies, jonka uraa ja edesottamuksia olen seurannut jo pitkään. Kai sitä voisi pieneksi fanitukseksikin kutsua. Riku Rantala on partasuinen seikkailumatkailija, mediapersoona, maailmanparantaja, Madventuresin ja Docventuresin isä (toinen isä on tietysti Tunna) ja mun idoli. Lisäksi hän on todella supliikki mies, jota jaksaisi kuunnella useammankin tunnin.

thumb_DSC_0592_1024

Odotin kuitenkin enemmän paasausta ja valistusta. Ajattelin, että saatan jopa tuntea itseni huonoksi ihmiseksi Rikun rinnalla ja hänen tarinointia kuunneltuani. Sen sijaan sain vastaani armollisen, itsekin ennakkoluuloiseksi ja pelokkaaksi tunnustautuvan miehen. Sanoinkin Rikulle, että tuntuu kuin taakka tippuisi selästä, kun häneltä saa synninpäästön. Omat ennakkoluulot ja ajatukset ovatkin luonnollisia. Ennemminkin kyse on siitä, miten niihin suhtautuu ja niitä käsittelee.

Rantala on monella tapaa spesiaalitapaus. Hän oppi lukemaan jo nelivuotiaana ja käytti jo pikkuskidinä aikansa esimerkiksi poliitikkojen elämänkertojen lukemiseen. Hän on myös aina pitänyt heikompien puolia ja tehnyt töitä pikkujampasta saakka. Tuo lista on muuten pitkä: lehdenjakaja, ahtaaja, kärrypoika… Aika monen mutkan kautta Rantala ehti koukana ennen kuin löysi itsensä Hesarin rikostoimituksesta ja vielä myöhemmin maailmalta kuvaamasta omaa matkailuohjelmaa. Sekin tuntuu jotenkin lohdulliselta. Ei haittaa, vaikka oma paikka ei löydy heti. Elämä kyllä järjestyy.

thumb_DSC_0583_1024

Kuuntele Rikun tarinat kokonaisuudessaan täältä. Ja ensi viikolla jatketaan Hjalliksen kanssa. Siinä voi käydä ihan kuinka vaan.

nimmari

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *