Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Sometauolla vai somekoukussa?

Vietin viikko sitten juhannusviikonlopun kokonaan ilman somea ja oikeastaan aika lailla ilman puhelintakin. Saaressa mökkimaisemissa juoksevan veden ja sähkön ulottumattomissa pieni breikki tästä maailmasta teki niin hyvää. Huomasin samoja fiiliksiä kuin aiemmin keväällä Rodoksella lomaillessani, kun päätin etten koko viikon aikana mene kertaakaan lukemaan meilejäni.

thumb_image00123_1024Tää informaatioähky on niin katastrofaalisen täyteläinen, että ainakin mun aivoille tekee tosi hyvää antaa hetki lepoa ja happea. Ja mä myönnän, tunnustan ja häpeän, oon ihan jatkuvasti ja kaiken aikaa kännykässä kiinni. Vilkuilen meilejä, instaa ja facebookkia. Välillä snäppään ja välillä twiittaan.

Samaan aikaan, kun musta on hauska pysyä menossa mukana ja seurata mitä ympärillä tapahtuu, mua ahdistaa, miten ison osan päivästäni käytän turhuuteen ja ”eimihinkään”. Välillä mietin, että onko mun huonomuistisuutenikin informaatioähkyn syytä. Ehkä aivot yrittävät epätoivoisesti viestittää, että riittää jo. Ei enempää (turhaa) tietoa, kiitos.

thumb_image00119_1024On helppo käyttää tekosyynä tätä duunia. On niin kovinkovin tärkeää tietää, mitä kukakin milloinkin tekee ja oman brändinrakennuksen ydin on tietenkin somessa. Sehän on maailman isoin emävale tietenkin. Vaikka moniin soppareihin kuuluukin nykyään omat somepykälänsä ja markkinointikanavana instat ja twitterit toimivat mitä parhaiten, niin kyllä vain media-alallakin näyttää porskuttavan myös tyyppejä, jotka eivät somea edes halua käyttää. Miksiköhän mun sitten täytyy ja miksi mä haluan? Ja mitä siitä oikeastaan lopulta saan?

thumb_image00109_1024

thumb_image00112_1024Isoja keloja, joita on aikaa miettiä lomalla. Ajattelin aloittaa myös oman somevieroituksen ihan asteittain. Että jos aina päivän silloin tällöin pitäisi somevapaata. Ja välillä haastaisi omia ajatuksiaan siitä, mitä ja miksi haluaa somettaa. Ja FOMOsta ei varmaan tarvitse mainita sanakaan. Ihan ka-ma-la tauti. Tarttuu muhunkin aina silloin tällöin. Inhimillistä, eikö? Eihän sulla muuten sattuis olemaan mitään kikkavitosia sometaudin taittamiseen?

nimmari

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *