Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Skumppakielto

Uusimmassa Sport -lehdessä juttua mun syömisistä ja treeneistä. Ette uskokaan, mikä paine tuli, kun tajusin, miten tarkasti ruokapäiväkirjaa pitäisi tätä varten pitää. Ajattelin ensin, että pidän todellisen terveysviikon, mutta höpönlöpön. Merkkasin (aika lailla) kiltisti (lähes) kaiken syömäni listaan ja odottelin tuomiota.

otsikko

Syksyn ja talven varrelle on mahtunut monenlaisia ruokakokeiluja, kun olen viettänyt välillä gluteiinitonta, välillä maidotonta aikaa mysteerisiä allergiaoireitani selvittäessä. Tuntuukin, etten missään vaiheessa Perun reissusta palattuani ja erilaiseen, vapaampaan arkeen totutellessa ole ehtinyt päästä normaaliin, terveelliseen ruokailurytmiin kiinni. Siksi otan kaikki ravintoterapeutin moitteet mukisematta vastaan ja koetan myös ottaa opikseni. Mutta voi hyvä jestas sentään, kertokaa mulle, miksi se sokeri maistuu niin penteleen hyvältä?! Äläkä edes ajattele mitään raakasuklaahörhöilyjä. Yritetty on. Silmät kiinni, unissaan, mintun makuisena, itse tehtynä. Ei ole mitään verrattuna Wiener Nougatiin tai Pätkiksiin. Slurpsista. Pikku tilkka omaa sylkeäni taisi lirahtaa syliin.

No nyt toivon, että käynnissä oleva ”terveellinen tammikuu” -kokeilu sysäisi minut taas oikeille urille tämän suhteen. Ei jauhomössöjä, ei sokerimössöjä eikä ihania, aikuiselta tuntuvia valkoviinilasillisia iltaisin. Eikä skumppaa. Paitsi kerran viikossa. Enhän mä nyt viitsi rääkätä itseäni hengiltä. Tämä on juuri mulle sopiva uuden vuoden lupaus. Sopivan tiukka, mutta ymmärtäväinen, paheeni huomioiva. Tekeekö muuten ylipäätään kukaan enää ihan oikeita uuden vuoden lupauksia vai onko se(kin) vain muisto menneestä, vanhoista hyvistä ajoista?

lahari

sport

Terveydeksi!

nimmari

Ps. Vähän koomista, että juuri Sport -lehti innostui (superepäterveellisistä) brownieseistani, mutta ehkä se on vain tae siitä, että resepti todella toimii. Tsekkaa vaikka täältä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *