Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Rouva presidenttiä haastattelemaan

Minulla taitaa olla edessäni urani tähän saakka jännittävin hetki. Ei kohtaamisia, vieraita tai heidän kertomiaan tarinoita voi ruveta arvottamaan tietenkään. Veikkaan kuitenkin, että aika monen juontajan ja toimittajan housut vähän tärisevät siinä vaiheessa, kun presidentti istahtaa haastattelutuoliin.

Muistanko protokollan? Osaanko olla luonteva? En kai oikeasti tärise? Kaiken maailman kysymykset pyörivät päässäni, sillä Tarja Halonen todella vahvisti tulevansa vieraakseni suoraan lähetykseen Yle Puheelle 1.6. klo 13 – 14.

tuija-pehkonen-12

Hauskinta tässä lienee puhelu, jonka sain rouva presidentin avustajalta. Tuntematon numero, ihan kuten siskollanikin ja jälkimmäisen kanssa kun satumme soittelemaan lähes päivittäin, vastasin leppoisasti ”Halojata halloo”. Hetken hiljaisuus ja varovaisen napakka vastaus: ”presidentin kansliasta X päivää”.

Että terve vaan ja halloota. Vakavasti otettava toimittajahan se tässä. Rillumarei ja silleen. Kirosin mielessäni ja päätin, että jatkossa vastaan astetta järkevämmin aina, kun en tiedä satavarmaksi soittajaa.

Yritän nyt tässä sitten hokea itselleni, että ihminenhän se rouva presidenttikin on. Mutta myös suuri ihailun kohteeni. Yritän käyttäytyä ja olla mokailematta. Ja olla kuitenkin oma itseni. Ja ja ja… JESTAS MUA JÄNNITTÄÄ!

Pidäthän peukkuja ja olet kuulolla ensi keskiviikkona?!

nimmari

Kuva Karoliina Jääskeläinen 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *