Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Roope Salminen

Tämän kevätkauden viimeisenä vieraana sain studioon Roope Salmisen. Miehen, jota vedetään nyt kaikista raajoista eri suuntiin ja kaikkialla. Olisi vähättelyä sanoa, että herra on nosteessa. Hän on nyt siellä huipulla. Ihan käsittämätön puolitoistavuotinen takana ja uskallan luvata, että myös edessä. Vaikka Roope itse tuntuu koko ajan valmistelevan itseään pudotukseen, on töitä tälle kaverille luvassa jatkossakin.

thumb_roopeselfie_1024

Roopen tapaus vahvistaa parikin kliseetä todeksi. Äiti Pehkonen on nimittäin aikanaan hokenut kyllästymiseen saakka, miten ahkeruus palkitaan. Uskoin ja uskon tähän edelleen. On toiminut omalla kohdallani ja tuntuu toimineen Roopenkin kohdalla. Ilkeät kielet jaksavat muistuttaa, että helppohan se on julkkisten lapsena, kaikki tuotu tarjottimella. Jos tutustuu tarinaan vähän tarkemmin, huomaa aika pian, että takana on kyllä jotain ihan muuta kuin kultalusikalla eteen kannettu menestys.

thumb_tuija_roopesalminen_1024

Toinen klisee liittyy lumipalloefektiin. Siihen, että kun asiat lähtevät vyörymään johonkin suuntaan, ne vyöryvät oikein urakalla. Niinhän Roopelle on käynyt menestyksensä kanssa. Vuosikausia Salminen on treenannut, kolkutellut oville, käynyt koekuvauksissa ja yrittänyt seitsemän (kyllä, seitsemän) kertaa Teatterikorkeaan. Ja yhtäkkiä vuonna 2015 kaikki tähdet olivat oikeassa asennossa ja uurastus alkoi pykiä palkitoja. Koirien levy löi läpi, Roope juonsi UMK:n, sai oman TV-shown, pääsi juontamaan toista ja kolmattakin ohjelmaa (ensin Koomikoita, sitten EnbuskeVeitolaSalminen -ohjelmaa). Ja kuin kirsikka olisi puuttunut ylitsepursuavasta kakusta, vielä rakastui kaiken tämän päälle. Matkan varrelle mahtuu pari mutkaa ja tästä irtoaa muutama jutunpoikanenkin kerrottavaksi. Kuuntele vaikka. Koko haastis löytyy täältä. Siitä tuli mielestäni yksi kevätkauden parhaista.

Ai niin. Ja saivathan muutkin mediat otsikoita, kun soitin Roopen iskälle, Eppu Salmiselle. Hän intoutui laittamaan terveisiä Teatterikorkean nuunupäille vähän tiukempaan sävyyn…

Peace!

nimmari

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *