Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Pieni merenneito vai sinivalas?

Ei ihan oma mielikuva vastannut taas todellisuutta. Mielessäni sukeltelin sulavana merenneitona pitkin Mäkelänrinteen uintikeskuksen ratoja CrossXSwim -tunnilla, mutta kuvat paljastivat totuuden. Miten mä voinkin näyttää vedessä, uimalakki päässä pandan ja sinivalaan risteytykseltä? Nauroin ääneen, kun näin otokset. Ja mitäpä sitä peittelemän. Tässä on totuus. Mutta ennen kuin alat hekottaa, niin vedäppä itse suikulalakki päähän ja pandalasit naamalle. Sitten allasta ees taas huimilla sykkeillä. Mukaan pullari, vesipallo, lauta, mitä vielä. Jo alkaa posket punottaa ja naaman näkkäri vääntyä väärään suuntaan. Tässä siis todellisuutta filttereiden ja meikkikerrosten takaa. (Toisaalta, muutaman viikon päästä Maikkarilla starttaava Huippujengi vie kyllä minusta viimeisetkin hienostuneisuuden rippeet. Siellä mennään räkä poskella ja itku kurkussa – ihan kirjaimellisesti!) Ja jos haluat oikein kunnon naurut, hyppää tästä suoraan alinpaan kuvaan. Siinä päivän piristys, ole hyvä. Siinä mä olen täynnä intoa, valmiina uuteen starttiin…

thumb_DSC08427_1024

Ihailen ihmisiä, jotka näyttävät kuvassa kuin kuvassa ja tilanteessa kuin tilanteessa luonnollisilta ja uljailta. Minä taas näytän… noh… en ihan niin uljaalta.

Mutta olipahan hauskaa. Sanon vaan, että pitkästä aikaa löysin todellisen inspiraation ihan upouudesta lajista! Meitä oli kokeilutunnilla vain muutama, mutta sitäkin tehokkaammin siellä polskittiin. CrossXSwimm -treeni tehdään siis sekä altaassa että altaan reunalla. Voima, kestävyys ja uiniktekniikka kehittyvät tässä. Ensin vedessä allasta ees taas, välillä potkuja, välillä käsivetoja, välillä sukellusta. Sitten reunalle ja hyppimään, punnertamaan, kaikkea ärsyttävää, mutta niin tehokasta. Keskisykkeeni taisi olla lähempänä miljardia. Pelkästään vedestä itsensä ylös pukeltaminen tuntuu raskaalta. Mutta eipä ehtinyt miettiä tunnilla ajan kulua tai kyllästymistä!

thumb_DSC08395_1024

thumb_DSC08416_1024

thumb_DSC08429_1024

thumb_DSC08387_1024

Lähetin tunnin jälkeen Martinalle viestin ja kyselin, että missä voisin kouluttautua ohjaajaksi. Tää meni suoraan vanhan uimari(valmentaja)n sydämeen. Ja kyllä, mä oon tosiaan hulluina nuorina vuosina uinut kilpaa (jos olet ihmetellyt leveitä harteita ja lihaksikkaita käsivarsiani), ja ehkä vielä suuremalla sydämellä valmentanut aikanani. IU, eli Iisalmen Uimarit oli seura. Muistan kuin eilisen.

En malta odottaa, että tunnit alkavat urakalla pyöriä uintikeskuksissa ja pääsen mukaan. Ihan mahtava idis kehittelijöiltään Martinalta, Cajanderin Mimiltä ja Hiltusen Annelta (vanha valmentajani ja Iisalmen neiti siis) tämä laji.

thumb_DSC08446_1024

thumb_DSC08479_1024

Hyviä treenejä tyypit!
Ja uusia treenivinkkejä otetaan vastaan mieluusti! Anyone?

nimmari

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *