Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Pidä läheisistäsi kiinni

Hyvää äitienpäivää äiti ja mummo. Ja kaikki maailman äiskät ja mummot. Terveiset Iisalmesta, jossa piipahdin halaamassa omiani ja syömässä pienen ähkyn itselleni.

Jollain tapaa ihana, lämmin äitienpäivä herättää myös vuosi toisensa jälkeen haikeutta. Luulen, että aika moni muistaa tänään äitejään pilven reunalla tai vielä surullisempaa, teillä tietämättömillä. Ikä. Se on se, joka saa ajattelemaan asioita vähän muutenkin kuin vain omasta perspektiivistä. Silti haluan ajatella, että äitien- ja isukkien päivät ovat hyviä asioita. Hyviä juttuja on syytä muistaa ja juhlistaa silläkin uhalla, etteivät kaikki niistä samalla tavalla voi nauttia.

DSC_0300

Itsekin sain pienen tai oikeastaan aika suuren säikähdyksen, kun kävimme kahvittelemassa jo yhdeksänkymmenen rajapyykin ylittäneen Helvi-mummon luona. Mummo kopsahti kaatua ja löi päänsä tietenkin siihen ainoaan ränninkulmaan, joka lähimailla oli. Siitäpä kiidettiinkin kahvitteluitten jälkeen suoraan sairaalaan ja tikattavaksi. Onneksi tästä selvittiin säikähdyksellä ja silmäkulman tikkauksella. Nyt äitienpäivää vietettiin silmä mustana ja otsa tikattuna, mutta loppujen lopuksi melko hyvässä kunnossa kuitenkin. Minäkin pysyin rauhallisena niin kauan, että mummo oli saatu turvallisesti ensin sairaalaan ja sitten takaisin kotiin. Sitten valtasi kauhu ja säikähdys puski pintaan. Aloin tietenkin miettiä, mitä kaikkea olisi voinut tapahtua. Pikkuenkelit olivat matkassa ja onneksi mitään pahempaa ei tapahtunut.

thumb_DSC00423_1024

Muistutus siitä, että läheisistä kannattaa pitää tiukasti kiinni. Välillä meistä jokainen horjahtelee ja tarvitsee tukea.

Onnea äipät. Ja kiitos kaikesta. <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *