Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Pelottava nainen?

Arvatkaa vaan, kauhistuttiko mua etukäteen haastattelu Sofi Oksasen kanssa? Muistin pikaisen kohtaamisemme vuosien takaa NRJ:ltä, ja tuossa otetussa kuvassa seisoimme puolen metrin päässä toisistamme. Sen verran kauhuissaan tämä toimittajanalku oli, että piti pienen turvavälin naiseen.

Noh, noista ajoista olen sen verran kasvanut, etten enää jännitä ihmisiä (Tarja Halonen oli poikkeus), mutta jotenkin Sofi tuntui etukäteen vähän liian kunnioitusta herättävältä, pelottavalta ja vaikeasti lähestyttävältä hahmolta.

tuija_sofi_oksanen_areena

Noh, jälleen kerran opin, että omat ennakkoluulonsa olisi syytä heittää roskalaariin ja laari kaatopaikalle. Todellisuudessa Sofi oli suorastaan ihastuttava ja oikein miellyttävänoloinen tyyppi – joskin tämä selvisi minulle vasta haastattelun jälkeen.

Hän saapui lähetykseen myöhässä, sillä ei tiennyt sen olevan suora, ja toimituksessa oltiin jo heitelty kärrynpyöriä ja kuperkeikkoja kauhunsekaisin tuntein. Yle Puheella kun ei voi hätätilanteissa laittaa biisiä soimaan näihin ikäviin väleihin. Niinpä juoksin kolme minuuttia ennen suoraa lähetystä studiosta toimituksen puolelle ja karjaisin: ”Tulkaa joku mun kanssa lähetykseen puhumaan jostain”. Heh, naurattaa näin jälkikäteen, mutta hikikarpalot olivat kyllä tuolloin aika lähellä otsaa.

Sofi saapui onneksi melko pian paikalle, sanoi jotain kivaa mekostani alkuun ja siten mentiin. Tunti puhetta, joka ei ehkä ollut niin lämminhenkistä kuin useimmissa haastatteluissani. Se tuntuu olevan Sofin tapa esiintyä mediassa. Tiukkaa keskustelua pääsee kuuntelemaan täältä.

tuija_sofi_oksanen_selfie2Niin, ja niistä ennakkoluuloista. Ehdimme jutustella kuvien ottamisen lomassa Sofin kanssa ja minulle tuli hänestä tosi hyvä fiilis ja miellyttävä kuva. Ennakkoluulot hemmettiin kaiken ja kaikkien kanssa, kiitos. Tai no, se ajatus mikä mulla Sofista oli etukäteen, olisi kuulunut jotakuinkin näin: vahva, rohkea, tiukkasanainen, jyrkkä mielipiteissään, viisas, periksiantamaton. Samoin mä kuvailisin häntä edelleen. Paitsi että pelottava on nyt tippunut listasta pois, ja tilalle voi vaihtaa vaikkapa ”mukavan”. Se on aika iso muutos sinällään.

Ennakkoluulotonta tiistaita, tyypit!
Hei ja huomenna sitten toinen rautainen nainen, Lenita Airisto klo 13 Yle Puheella. Kuulolle silloin!

nimmari

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *