Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Olisiko sinustakin pelastajaksi?

Välillä sitä tuntee itsensä vähän avuttomaksi, kun yrittää omilla valinnoilla tehdä hyvää ja jotenkin kantaa kortensa kekoon ekoasioissa, samaan aikaan kun mielen valtaa järjetön tuska siitä, ettei yksi ihminen pysty mitenkään tätä palloa pelastamaan. Jos tutkailen itseäni rehellisesti, olen kyllä sillä tapaa itsekäskin, etten lopulta kuitenkaan ole valmis luopumaan niin hirveän monista asioista. Aika moni taitaa painiskella samojen painiskella samojen tuntemusten kanssa. Ainakin toivon, etten ole ajatusteni kanssa yksin.

No vinkkaanpahan nyt suht uudesta ResQ:sta, johon olen ihan kou-kus-sa.  Yks parhaita keksintöjä aikoihin. Ja samalla pieni hyvä teko, jolla toivottavasti pitkällä tähtäimellä saadaan vähennettyä ravintoloiden ruokajätettä. Lyhyellä tähtäimellä taas saa kiirepäiviin helpostusta edullisen valmiin dinnerin tai välipalan muodossa.

thumb_DSC01086_1024

thumb_DSC01101_1024

ResQ  on ruoanpelastuspalevelu, siis nettisivu ja äppi, jolla voi pelastaa ravintoloista poisheitettävää ruokaa itselleen. Siis esimerkiksi lounastarjoiluista yli jääneitä ruokia. Annokset maksaa muutamia euroja, keskimäärin kolmesta kuuteen, sushi himppasen enemmän. Huippuhomma siis. Ihan pikkutietona kerrottakoon, että syömäkelpoista ruokaa menee ravintoloissa hukkaan noin viidennes. Ihan karmeita määriä.

Systeemi toimii siten, että ResQ:sta näkee suoraan, missä ravintolassa olisi pelastettavia annoksia, montako niitä on tarjolla ja mitä tämä maksaa. Annoksia voi varata ja käydä sitten noutamassa itselleen sopivaan aikaan. Sitten vain pelastamaan. Parhaimmillaan olen pelastanut saman päivän aikana yhteensä kolmesta läheisestä sushiraflasta annoksia ja loihtinut oikein kunnon sushi-illallisen pöytäseurueelle. Joo, olen ihan koukussa sushiin. Voisin elää sillä ja suklaalla. Ja leivonnaisilla. Välillä nappaan kiirepäivän avuksi valmiin safkan ja haen sen ohimennen matkallani. Muunmuassa Helsingin sähkötalon Habibista olen napannut monta kertaa jättimäisiä annoksia mukaani. Yhdestä annoksesta syö kahdesti. Eniten pelastettavaa ruokaa tulee myyntiin kolmesta eteenpäin, eli silloin kannattaa olla skarppina.

thumb_DSC01271_1024

Resq toimii pääkaupunkiseudun lisäksi Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa, Mikkelissä, Savonlinnassa, Lahdessa, Seinäjoella Vaasassa ja Oulussa. Tällä hetkellä käyttäjiä on jo yli 27 000 ja arkipäivisin annoksia pelastetaan useita satoja. Määrä kasvaa koko ajan. Ainakin sisko koetti hommaa ihan juuri myös Tampereella ja hyvin toimii kuulemma sielläkin.

Ei tämä musta pyhimystä tee. Mutta aika kiva pieni hyvä teko, jossa voi helposti olla mukana.

Nyt vain pelastelemaan!

nimmari

ResQ:hun pääset tästä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *