Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Pari pientä sattumaa: superkallista skumppaa ja aamutohveleita

Olenhan kertonut, että rakastan kuplivaa. Voisin juoda sitä aamubrunssilla, lounaalla, illallisella ja tietenkin illan rimpsutuksissa. Siinä vaiheessa, kun moni ystäväni toteaa vaihtavansa valkkariin, mä olen vasta pääsemässä vauhtiin. Varsinkin, jos tarjolla on hyvää shampanjaa. Ah, elämän luksusta ja pieniä iloja.

Viime aikoina olenkin todennut muutamaan otteeseen, että otan mieluummin lasillisen hyvää shamppista kuin puoli pulloa huonoa skumppaa.

thumb_image00086_1024

thumb_image00087_1024No, tätä periaatetta päätimme noudattaa, kun saavuimme kauan odotetellu lomallemme Rodoksen ihanaan Casa Cook -hotlaan. Ekana puhelua huonepalveluun ja kuohuvaa kehiin:

”Hei pitäiskö ottaa ihan pullollinen, kun on kuitenkin eka päivä? Tässähän se menee sivussa.”

”No joo. Pelataan varman päälle ja otetaan Möttöstä. Ei se voi kovin kallista olla.”

”Ei se todellakaan mitään sataakahtakymppiä maksa! Hahahaah!”

Ja niin päätimme tilata pullon kuohuvaa katsomatta listaa tai kysymättä hintaa. Ja arvaatko, paljonko se pullo maksoi? No justiinsa tuon kyseisen satakakskybää! Eihän siinä sitten voinut kuin nauraa. Ahneesta päästä kärsii koko lompakko. Tämän jälkeen tilasimme shamppiksemme laseittain. Ja itseasiassa yritettiin kyllä sopeutua myös paikallisiin valkkareihin, mutta niin jano meillä ei ollut, että ihan tosissamme oltaisiin pystytty juomaan niitä. Pahoittelut kaikille kreikkalaisten viinien ystäville…

thumb_image00095_1024

thumb_image00099_1024Niin ja näitä kommelluksia riitti reissussa pilvin pimein. Me naurettiin naamat kippurassa itsellemme ekan kerran jo lentokentällä, kun törmäsimme sovitussa paikassa aamutuimaan TISMALLEEN identtisessä vaatetuksessa. Molemmat olivat pukeneet ylleen tummansinisen Second Femalen kukka-asun, valkoiset tennarit ja musta nahkatakin. Saimme menomatkan aikana vastata aikas moneen kertaan kysymykseen siitä, olemmeko siskoksia. Emme, puimme vain vahingossa toisistamme tietämättä täysin samat tiimiasut yllemme.

Enkä edes ala kertoa siitä, kuinka käännytimme alkudrinkit takaisin baaritiskille ja pyysimme niihin lisäyksen alkoholia… Tarjoilija ei ilmeisesti koskaan ollut kokenut vastaavaa. Sen verran hämmentyneeltä hän näytti. Tai kuinka lomafiiliksissä lähdin vanhassa kaupungissa kadulle käpsyttelemään hotellin aamutohveleissa! Siis tiedäthän, niissä valkoisissa, jotka odottavat aina muovitettuina hotellihuoneessa aamutakin vieressä. Mä todella olin lomamoodissa ja näitä sattumuksia reissussa riitti. Puuh.

thumb_image00092_1024Tarinan opetukset:

1. Elämä on yllätyksiä täynnä. Älä edes yritä varautua niihin.

2. Jos on mahdollista tilata shampanjaa, tee se. Varmista kuitenkin hinta etukäteen, vaikka olisit reteällä tuulella.

3. Tiimiasut eivät sovi koskaan, missään minnekään. Eivät edes polttareissa. Mutta ne herättävät aina ja kaikkialla huomiota. Jos plussapuolia etsitään, saavat myös aikaan vahvan yhteenkuuluvuuden (tai häpeän) tunteen.

nimmari

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *