Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Paola Suhonen

”Piljo, mene sinä edeltä”. Näin ujo pikku-Paola kuulemma siskolleen Pirjolle vinkkasi useinkin. Ja vinkkaa edelleen. Ujous nousee pintaan tilanteissa, joissa Paola Suhonen ei tunne oloaan kotoisaksi. Tätä en olisi uskonut. Odotin topakkaa, täpäkkää naista paikalle, mutta kokonainen tunti avasi taas silmäni. On mieletöntä, että on aikaa nähdä ihmisestä pintaa syvemmälle ja muutakin, kuin se ensimmäisenä eteen tuleva kerros.

tuija2

Paola Suhonen on Ivana Helsinki -vaatemerkkinsä kanssa nähnyt ja kokenut paljon. Onhan kyseessä ensimmäine pohjoismaalainen yritys, joka pääsi aikanaan mukaan Pariisin muotiviikkojen päänäytöksiin ja Nykin muotiviikkojen viralliseen näytöskalenteriin. Opin muuten ohimennen taustamateriaaleja kolutessa, että tämä muotiviikkomaailma on aikamoinen villi viidakko. Siellä sun täällä järjestetään sitä sun tätä. On virallista, epävirallista, tärkeää ja vähemmän tärkeää. Mutta kuten Suhonen itse totesi, tuonkaltaiset oikeasti merkittävät tapaukset toimivat ikään kuin meriitteinä CV:ssä. Ei siellä vuosittain tarvitse välttämättä olla.

petra_paola200416

tuija1

Mutta ei ole ainoastaan Ivana Helsingin ansiota, että Paola Suhonen on nähnyt ja kokenut niin paljon. On hän ehtinyt matkan varrella suunnitella kaikenalaista viinipönikästä Valion baariin ja Cocis-pullon etiketistä Googlen etusivuun. Viimeisimpiä projekteja ovat mm. Mokoman musiikkivideon ohjaaminen, lastenkirja sekä kokonaisen hotellin uuden ilmeen suunnittelu. Kolmivuotinen prosessi on tullut määränpäähänsä ja Sokos Hotel Presidentti saa seuraavan parin vuoden aikana uuden Suhos-ilmeen. Luvassa viisi erilaista teemamaailmaa tarinalliseen sävyyn ja ainakin hiljaisuus ja sisu kuulostavat jo etukäteen aika houkuttelevilta!

Koko haastattelun ja tarinankertoja-Paolan mielettömät elämänkoukerot pääset kuulemaan tästä.

Aurinkoa viikkoon ja terkut Jyväskylästä, jossa olen loppuviikon juontohommissa!

nimmari

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *