Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Pääsiäisen podcastit

Ihanat pääsiäispyhät ja paljon aikaa relata. Mä päätin käyttää pari päivää rästihommiin. Olen juoksennellut viimeisen viikon siellä sun täällä ja ehkä ottanut tietoisestikin vähän rennommin, kun olen tiennyt pääsiäisvapaiden koittavan. Nyt maksan siitä sitten hintaa. Mutta toisaalta, mikäs tässä on meilejä kirjoitellessa. Aamulla saa nukkua pitkään, piipahtaa salilla ja palautella suklaamunia syöden. Päiväunetkin olen nukkunut ja ehtiä tarttua vanhanaikaisesti naistenlehteen. Nyt olisi aikaa kuunnella äänikirjoja tai ehkä podcasteja. Olen aivan fiiliksissä, että myös Suomessa alkaa nykyään olla hyvänlainen tarjonta myös jälkimmäisten suhteen.

kollaasiMä olen itsekin ehtinyt jo huhkia radiolla taas monien juttujen parissa. Olen saanut viimeisen kuukauden aikana tavata monta kiinnostavaa tyyppiä ja kuulla monta mielenkiintoista tarinaa. Tajusin yhtäkkiä, etten ole vinkannut yhdestäkään tänä vuonna vielä tänne blogin puolelle!

Mun vieraina on kevään mittaan jo ehtinyt käydä Sampo Kaulanen, siis se Jounin Kaupan kylähullu, niin kuin mies tunnetaan. Vaikutti mut aitoudellaan ja läsnäolollaan. Musta saattoi jopa tulla pienimuotoinen musta fani tän haastiksen seurauksena! Paljon puhuttiin asiaa, mutta kyllä Sampolla tuntuu olevan taipumus jorista välillä aiheen vierestäkin. Yllättäen keskustelu meinasi päätyä ihan tahtomattani seksihommista puhumiseen, mutta onneksi sain suitsittua miehen ruotuun. Sampon haastis löytyy täältä.

tuija-sampo_selfie
Sampon jälkeen vieraakseni tuli yksi tän kevään puhutuimpia hahmoja, Aku Louhimies. Tosin siinä vaiheessa tästä kohusta oltiin vielä täysin tietämättömiä. Haastiksen kuuntelu kaiken tuon jälkeen tuntuu melkein kummalliselta. Miten erilaisessa valossa tarina näyttäytyykään nyt ja miten eri asioista olisin halunnut kysyä. Mun tehtäväni tai oikeuteni ei ole sen kummemmin alkaa puimaan kohua. Julkinen ristiinnaulitseminen ahdistaa mua – olipa siihen syytä tai ei. Ajattelen kuitenkin niin, että teoistaan pitää kantaa vastuu, anteeksi pitää osata pyytää ja virheistään pitää ottaa opikseen. Ja ajattelen myös, että anteeksi pitää osata antaa. Ajattelen, että kaikki meistä tekevät virheitä ja ihminen on sillä tapaa typerä, että usein jatkaa yhden virheen tehtyään samalla tiellä pidemmällekin, kun jokainen askelma tulee helpommaksi. Mutta ennen kaikkea ajattelen, että nuo esiin astuneet naiset ovat rohkeampia kuin mitä mä olen ikinä ollut. He ovat myös osoittaneet, että yksittäinen ihminen voi ihan oikeasti muuttaa maailmaa. Akun haastis löytyy täältä.

tuijaaku2Akun jälkeen vieraakseni asteli yksi suosikkimiekkosistani, mm. Murun ja Fiinjävelin omistaja Alenin Henri. Kokkien kokki, ravintoloitsien ravintoloitsija ja tietenkin myös somekokkimies. Henkan rehellisyys jutustelumme aikana saa mut vieläkin hymyilemään. Jalat tuntuvat pysyneet maan pinnalla hyvin tukevasti, mutta erityismaininnan mies ansaitsee siitä, että hän uskaltaa myös sanoa heikkouksistaan ääneen. ”Olen todella pitkävihainen ja kostonhaluinen. Saatan hautoa kostoa pitkäänkin.” Jotakuinkin noilla sanoilla Henkka tunnusti heikkouksiaan haastiksessa. Mieletön mies, jonka tarinassa on paljon opittavaa. Tämä kannattaa ehdottomasti laittaa kuunteluun. Henkan haastis siis täällä.

tuija_henri_alen_selfie (1)Seuraavalla viikolla paralympiavoittaja Matti Suur-Hamari tuli melkein suoraan Etelä-Korean koneesta mitalit heiluen haastikseeni. Kultaa ja pronssia Pyeongchangista riittäisi perusteluiksi Matin haastattelulle. Mutta kyllä tämän miehen asenne on kuitenkin se, mille mä eniten nostan hattua. Olin varautunut nyyhkytarinaan ja liikutukseen, mutta sain jotain ihan muuta. Suur-Hamari kertoi onnettomuudestaan, jalan menetyksestä, kaiken tuon vaikutuksesta elämäänsä rinta rottingilla ja ääni jämäkkänä, ihailtavan itsevarmana ja tasapainoisena. Jalka ei murehtimalla takaisin kasva, hän totesi. Mä istuin pitkään hiljaa haastiksen jälkeen ja mietin, miten voisin saada ripauksen tuosta asenteesta itselleni. Matin ajatuksia ja käsittämätöntä asennetta lisää täällä.

tuija_matti_suurhamari_areenaKuukauden viimeinen vieras oli Sanni. Instagramissa hänellä on enemmän seuraajia kuin Cheekillä ja siitä huolimatta (vai siksi?) hän on paljastanut olevansa koukussa sometykkäyksiin. Somesta ei paljoa ehditty Sannin kanssa jorinoida, mutta juttutuulella hän kyllä oli. Sanoin sen suoraan haastiksen jälkeenkin. Jotain on tapahtunut. Mimmi oli aivan erilainen kuin aiemmissa kohtaamisissamme. Rennompi, avoimempi, suorempi, rohkeampi. Sanni puhuikin siitä, miten ei enää pelkää ihmisiä, ja on sen myötä paljon vapautuneempi ja paljon vähemmän ahdistunut julkisuudestaan. Ihana tapaus ja tästä haastiksesta jäi aurinkoinen olo. Kuuntele nyt ihmeessä täältä.

tuija_sanni_selfieMä jatkan pääsiäisen viettoa suklaamunien ja podcastien parissa. Pian taidan aloittaa seuraavan haastiksen väsäämistä. Vieraiksi kevään mittaan on tulossa mm. Hans Välimäki, Anne Kukkohovi, Ronja Salmi ja Mikael Gabriel. Rentouttavaa pääsiäistä ja leppoisia pyhiä! Skippaan munavitsit, vaikka ne mua suunnattomasti naurattavatkin.

nimmari

Kommentit (1)

  1. Oona

    Noita sun haastatteluja on ihana kuunnella. Oot aito ja tykkään sun tavasta keskustella ihmisten kanssa, annan tilaa kun toisella on puheripuli, mutta osaat vauhdittaa haastattelua kysymyksillä. Mä oon aina halunnut radioon töihin. Semmonen pienen tytön unelma kun kuuntelin Ilee ja Peltsiä sillon joskus kouluaamuisin. Pitää sillekin unelmalle varmaan jotain tehdä! Googlaanpas heti ”radiojuontaja” ja katon mitä se näyttää 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *