Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Omaa aikaa

Milloin viimeksi olet antanut hetken aikaa itsellesi? Musta tuntuu välillä, että elämä vain pyyhältää ohi vähän samaan malliin ohi kuin instastoryt. Puhua pulputin äskettäin eräässä haastattelussa yksinolon, oman tilan ja rauhoittumisen tärkeydestä ja jäin miettimään asiaa jälkeenpäin. Sosiaalisena, vähän villinä ja aika herkkänä tyyppinä tarvitsen nimittäin välillä totaalista rauhoittumista ja pysähtymistä hetkeen.

thumb_DSC03888_1024Tällä kertaa oikein tunsin, miten kierrokset tasoittuivat. Että miten sitä tarvitseekin välillä kaiken hulinan, sosiaalisuuden ja ihanien kohtaamisten välillä myös hetkiä itselleen. Eikä se aina edes tarkoita yksikseen kotiin lukittautumista tai reissaamista maailman ääriin. Joskus kierrosten laskemiseen riittää kännykän sulkeminen, pikkiriikkinen etäisyys kaupungista tai iltaretki hyvän ystävän seurassa.

Ystävä pyysi mukaan Kuusijärvelle. En tietenkään ollut koskaan kuullutkaan paikasta, maalaistollo kaupungissa kun olen. Mutta lähdin silti. Ja mikä ihana paratiisi sieltä paljastuikaan. Juostiin metsässä, pysähdyttiin nuuhkimaan raitista ilmaa ja ihastelemaan aavistuksen orastelevaa syksyä. Sitten uimaan ja pilkkopimeään savusaunaan. Tuiki tuntemattomat jutustelivat niitä näitä saunan lauteilla. Oli tosi rento olla. Tosin ihan järisyttävä nälkä kurni suolissa tuon jälkeen ja oli pakko napata jättimäinen munkkirinkilä iltapalaksi.

thumb_DSC03917_1024

thumb_DSC03904_1024

thumb_DSC03881_1024

thumb_DSC03884_1024Mun mieli lepäsi, kun parannettiin maailmaa. Kännykkäkin pysyi laukussa, paitsi sen pienen hetken, kun kesy orava hyppäsi viereiselle terassipöydälle. Siitä söpöläisestä oli pakko napata kuva!

thumb_DSC03878_1024

thumb_DSC03915_1024Ihan pieniä rauhaisia onnenhetkiä, niitä tarvitaan. Sellaisia, jotka tekevät arjesta juhlaa. Lisää näitä kiitos. Mä oikein tunsin, miten kierrokset laskivat päässä ja haukottelin koko kotimatkan. Nauratti, kun vilkaisin kotona peiliin. Olin aikamoisena rönttäliisana liikenteessä kollegehousuissani, oransseissa släbäreissä ja tukka hapsullaan. Ei se tuolla kyllä haitannut. Ja yöllä nukuin kuin tukki.

thumb_DSC03923_1024

thumb_DSC03924_1024Rauhaa, omaa aikaa. Muista ottaa välillä sitäkin.

nimmari

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *