Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Munasta on moneksi

Onhan se aika hulluakin, että me eletään maailmassa, jossa rentoutuakseen täytyy sulkea itsensä hetkeksi kaiken ulkopuolelle. Mutta niin se nyt vain tuntuu olevan. Myönnän, myönnän. Välillä mulla on taipumusta mennä Äiti Pehkoselta perintönä tulleeseen kaaostilaan, jossa vähän itseään lietsoen hujeltaa kiireessä paikasta toiseen ja unohtaa, että kaiken kyllä ehtii ajallaan, kun vain keskittyy yhteen asiaan kerrallaan.

thumb_DSC00065_1024Ihailen tyyppejä, jotka ovat aina tilanteesta riippumatta jotenkin tyynen rauhallisia ja kyllä mä itsekin yritän opetella tuota zen-tilaa. Mutta ei se helppoa ole.

Siksi mä ilahdun joka kerta, kun löydän tapoja rentoua ja pysähtyä kaiken keskellä. Teen aina muutaman mua rauhoittavan hengitysharjoituksen iltaisin. Käyn välillä säännöllisen epäsäännöllisesti joogailemassa. Yritän viettää kotona mahdollisimman paljon aikaa ihan hiljaisuudessa, ei telkkaria tai musaa taustalla pauhaamassa. Pidän puhelinta usein äänettömällä.

Tai sitten menen kellumaan rentoutusmunaan.

thumb_DSC00061_1024

thumb_DSC00070_1024

thumb_DSC00076_1024Eka kerta meni ihmetellessä. Mitä kummaa täällä tulisi tehdä? Missä asennossa täällä ollaan? Entä jos nukahdan, hörppään vettä ja hukun? Olenko friikki, kun makoilen alasti suolavedessä? Entä jos joku paukkaa sisään?

Toisella kerralla torkahdin monta kertaa. Enkä hukkunut. Nautin ja rentouduin aivan äärimmilleen. Ja kolmatta kertaa jo odotin. Jotenkin mä vajosin täällä tosi syvään rentouden tilaan.

Ihan hullun kallistahan tämä on, jos totta puhutaan. Yksi kerta (90 minuuttia) maksaa 67euroa. Toki paketteina ja kokeilutarjouksena edullisempaa. Ja toisaalta en näin äkkiseltään keksi, mihin parempaan tarkoitukseen rahansa voisi laittaa kuin rentoutumiseen. Mä olin kuin löysä makaroni, kun tulin täältä ulos. Mieli oli ihan tyhjä ja olo rauhallinen. Mulle tää sopi. Tän paikan missiona onkin pysäyttää ajatusten harhailu ja palauttaa fokus. Ja parasta tää on juuri silloin, kun et millään meinaa löytää sitä ylimääräistä puolitoistatuntista aikaa tälle. Silloin tämä kannattaa.

thumb_DSC00063_1024

thumb_DSC00061_1024Puhun siis Float Kallion kelluntapaikasta, jossa voi käydä rentoutumassa parimetrisissä kelluntamunissa, joiden pohjalla on suolavettä. Sitä vettä on siis ehkä nelkytsenttiä ja suolaa niin paljon, että se kelluttaa ihan hassulla tavalla. Kroppa lepää ja mieli samoin. Paikka on ihan älyttömän kaunis ja seesteinen. Mutta onhan se nyt ajatuksena ihan hullua, että maksaa päästäkseen reiluksi tunniksi pimeään huoneeseen alasti suolamunaan makoilemaan.

Joskus tosin kannattaa kokeilla ihan sekopäisiltäkin kuulostavia juttuja. Toimii.

nimmari

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *