Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Mun idoli!

Hymyilen vieläkin, että sain viimein tavata yhden esikuvani, korusuunnittelija (ja tekisi mieleni sanoa supernainen) Efva Attling. Nainen piipahti viime viikolla Suomessa ja ehti antaa lähestulkoon privaattia aikaansa meille innokkaille hänen suunnittelunsa ystäville. Martan ja Piian kanssa saimme kysellä ja kuulla Efvan tarinoita suunnittelusta ja elämästä.

Mulla oli superhuono päivä takana, ja ihan himpusta kiinni, ettei koko tapaaminen olisi mennyt tyrtelöksi pieleen menneiden aikataulujen vuoksi. Onneksi ehdin! Olen usein miettinyt, että työssäni kaikista parasta ja ihaninta on, että saan tavata upeita, inspiroivia tyyppejä, jotka kannustavat ympärillään olevia ihmisiä eteenpäin. Huono päivä muuttui aika monta astetta mukavammaksi.

Kahdeksanvuotiaana ensimmäiset korunsa suunnitellut nainen on myös ehtinyt tehdä pitkän uran mallimaailmassa, ja onpa hän ehtinyt korujen lisäksi lanseerata myös omat tuoksunsa ja hääpukumalliston. Efva kertoi meille inspiraatiostaan ja luovuudestaan, joka voi kummuta ihan mistä tahansa; musiikista, ihmisten koskettavista kohtaloista, vuohista. Hän kertoi suunnitteluprosessista, joka kestää kaikkinensa puoli vuotta. Ideasta valmiiseen tuotantoon siis. Hän herkistyi puhuessaan ja hymyili paljon. Esikuva, sitä hän on.

thumb_DSC00230_1024

thumb_DSC00244_1024

thumb_DSC00237_1024

thumb_DSC00234_1024

Mulla on Efvan koruja kaapin nurkat pullollaan. Ei kuitenkaan lähellekään tarpeeksi. Nämä kuuluvat joululahjalistalle jatkossakin.

Kiitos ihanasta tapaamisesta, Efva!

nimmari

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *