Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Miten maitoallergikko voi herkutella?

Apua. Apua. Apua. Mä sain puolisen vuotta takaperin tuomion maitoyliherkkyydestä ja purskahdin melkein itkuun. Jos minä jotain herkkuja elämässäni rakastan, niin suklaata. Ihanaa, vähän sulanutta maitosuklaata, minttusuklaata, Pätkiksiä, Maraboun nougat-patukoita, Fazerin Sinistä, Fazerin Punaista, Fazerin Marianne-suklaata. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka. Mä olen aina ollut se, jolta kaveriporukassa kysytään ennen kuin ostetaan kauppoihin juuri tullutta uutuussuklaata. ”Pehkonen on kuitenkin ehtinyt jo maistaa.” Rakastan mä myös kakkuja, mutakakkua, sacherkakkua, suklaakirsikkakakkua, suklaamoussekakkua, tuplasuklaakakkua, browniesia, ihan kermakakkuakin (varsinkin jos siinä on suklaarouhetta). Niin ja juustokakkua. Ja porkkanakakkua! Ai että, miten rakastankaan kakkuja!

thumb__DSC2360_1024

Noh, itkemällähän mun maitoyliherkkyys ei parantunut, vaan tuomion antanut täti lohdutteli, että kyllä sinä voit After Eirghtejä syödä ja Wiener Nougatia ja Marianneja. Budapestitkin kuuluvat sallittuihin maidottomiin suklaaherkkuihin. Ja sitten tietysti raakasuklaat. Urgh. Eihän niitä edes lasketa herkuiksi. Liian terveellisen makuista.

Ensimmäiset neljä viikkoa söin lähestulkoon paketillisen Wiener Nougatia suruuni. Ihan oikeasti. Mua hävetti ostaa niin kamalia määriä suklaata lähikaupastani, niin välillä kävin vähän pidemmän reissun päässä ja ostin varastoon toisesta marketista. Niitä mä imeskelin iltaisin ja mietin, että tämä on lähimpänä suklaata, mihin enää koskaan pääsen. Hyväähän se oli. Ensimmäiset kolme viikkoa. Neljäs alkoi vähän jo tökkiä ja viidennellä viikolla mun oli pakko rueta kehittelemään jotain muuta.

Olen tietenkin syönyt raakakakkuja. Parhaimmat sellaiset maistuvat lopulta ihan hyviltä. Mutta eiväthän ne nyt kunnon mättökakuille vedä vertoja. Sellaisille, joista tirskuu voi ja kerma. Kaipaan siis herkkuhetkiini jotain oikeasti herkulliselta maistuvaa.

thumb__DSC2358_1024

Ehkä kaikista lähimmäs olen päässyt Vivanin maidottomilla suklaapatukoilla ja nyt olen löytänyt kaupoista kaakaolla tai lakritsilla päällystetyt taatelit. En olisi koskaan uskonut hehkuttavani taateleita herkkuna, mutta niin vain tämäkin päivä nähtiin. I love it! Viikonloppuna tekaisin itsekin Urterkramin raakalakritsijauheesta ja taateleista lempiherkkuani. Maailman helpointa, nopeinta ja toimii. Raakalakritsijauhe eroaa muuten lakritsijuurijauheesta voimakkuudeltaan. Suosittelen siis ensinmainittua, ettei maku jää valjuksi.

Koska mulla on tapana ylilyönteihin herkuttelussa, uskon että tässäkin tulee alkuhuuman jälkeen seinä vastaan. Jos sulla on siis hyviä suosituksia ihanista, maidottomista herkuista, niin kerrothan! Kiitän jo nyt!

nimmari

Kommentit (19)

  1. Maiju

    Vegaanijäätelö! Kolme Kaverusta merkiltä tullut uutuus vegaanijäätelöitä, jotka kookospohjaisia. Niiden piparminttusuklaa on täydellistä! Oli myös joku pähkinä maku, mutta sitä en oo maistanut. Myös pirkalta löytyy niitä maidottomia jäätelöitä purkeissa. Sitruuna ja mustaherukka ainakin. Niistäkin tykkään. Ja raakasuklaata fanitan sekä mulperit on todella herkullisen toffeisia. Ja vielä parempia raakasuklaalla kuorrutetut mulperit, nam!

    • Tuija Pehkonen

      Hei tiedätkö, maistoin tätä jätskihommaa juuri! Tuo minttusuklaa on ihan superhyvä! Namskis!
      🙂
      Tuija

  2. Malla

    Hei itsekin sain samanmoisen tuomion tossa hiljattain. Postaustoiveena oliskin jonkintapainen ruokapäiväkirja tms., sillä ois mielenkiintoista kuulla myös ihan perusruokailujen osalta, että miten oot ratkaissut tän rajoitteen 🙂 Kivaa kevättä!

    • Tuija Pehkonen

      Heips Malla,
      Toive vastaanotettu! 🙂 Lupaan toteuttaa jossakin vaiheessa tän!

      Terkuin,
      Tuija

  3. Sanna

    Jouduin vastikään neljän kuukauden maidottomalle dieetille ja sinä aikana vedin purkkitolkulla K-menu (k-kauppojen oma merkki) hasselpähkinälevitettä. On siis verrattavissa Nutellaan. Samon Kolmen kaveruksen vegaanijäätelöt maistui niin hyvin, etten enää syö muuta jäätelöä. Vaikka dieetti ohi.

    • Tuija Pehkonen

      Hahahaah! Kiitos ihanasta viestistä Sanna. Helpottaa kuulla, että muutkin vähän sekoavat maidottomuudessaan. 🙂 Pakko koettaa tota.

      Tuija

  4. Anna

    Pirkan mutakakku on aivan uskomattoman hyvää maidottomaksi ja gluteenittomaksi! Juuri sellainen ihanan suklainen överiherkku, johon jopa minä rakastuin, vaikka yleensä suhtaudun kyseisen tuotteen kaltaisiin valmisherkkuihin melkoisen ennakkoluuloisesti. Erittäin vahva suositus!

    • Tuija Pehkonen

      Hei joo totta! Mä oon syönyt sitä aiemmin, mutten tajunnutkaan, että se on maidoton ja gluteenitonkin! Ihan huippua! 🙂 Kiitos!

      Tuija

  5. Maidottomien mutsi

    Lidlissä on gluteeniton browniesjauhopussi, korvaa vaan maidon kasvimaidolla/ vedellä ja voin maidottomalla margariinilla. Superhyvää ja helppoo!! Vego suklaapatukat, Plamilin maidottomat suklaat jotka ei oo tummia..! Vegekauppa, Ekolo, Punnitse&säästä, Ruohonjuuri on hyvii kauppoja! Soijavispikerma on hyvää kun laittaa ranskanpastillimurskaa. Ja hei tummaan suklaaseen sulatettu wiener nougat, vie pois sitä tumman suklaan kitkeryyttä 😀 Kinuskikissalla oli maidoton kinderkakkuohje!

    • Tuija Pehkonen

      Hei vauh, mikä lista vinkkejä! Kiitos! <3

      Tuija

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *