Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Mitä Jukka Poika on ranskaksi?

Kyllästytkö sä koskaan lempibiiseihisi? Mulla on sellainen lähipiiriä ärsyttävä taipumus, että kun löydän lempikappaleen soittaa rumputan sitä repeatilla niin monta kertaa, että lopulta biisi tulee itseltänikin korvista. Se on aina ollut ja varmaan tulee olemaankin niin.

tuija_irina_areena

Saatan esimerkiksi laittaa yhden biisin repeatille kuntosalitreeniin ajaksi ja sitten iloisesti rulluutella sen tahtiin koko tunnin. Ja toistaa saman vielä seuraavanakin päivänä.

Usein mä myös mietin, että olispa mullakin hienostunut musamaku, että soittolistansa voisi jakaa spotifyssä ja antaa biisien reilusti näkyä tutuille ja tuntemattomille. Mutta mitä siitäkin tulisi, jos yhtenä päivänä putkeen on soitettu esimerkiksi 24 ysäribiisiä (välillä pitää fiilistellä vanhoja) tai 18 pimpelipompelijumputusta (jumputukset toimivat erityisesti treenibiiseinä)?

Noh, kerrankin uskallan kertoa ääneen, mitä olen viime päivinä soitellut.

Olen nimittäin ollut huumaantuneena Irina Björklundin ai-van mie-let-tö-män hie-nois-ta suomihittien ranskankielisistä versioista. Mä en edes tiennyt, että tällaista on tehty! Muistan tietysti uutisoinnit Irinan sahansoitosta ja ranskankielisestä musiikista, mutta nyt siellä on Jukka Pojan ”Silkkii”, Chisun ”Sabotage”, Leevi And The Leavingsin ”Poika Nimeltä Päivi”. Ei voi ihan heti kuvitella, miltä ne kuulostavan ranskankielisinä, eteerisinä, leikittelevinä versioina. Kuulostavat nimittäin ihanan kepeältä. Mä hymyilen ja matkaan ajatuksissani Pariisin pimenevään iltaan viinilasillisen äärelle.

Kuulostaa hienostuneelta, mutta kokeileppa. Jotenkin nämä ovat helposti lähestyttäviä, kun alkuperäiset versiot ovat jo valmiiksi tuttuja. Jos tämä maalaistyttö lämpeni, ehkä sinäkin innostut.

Ja hei, jos satut asumaan Porissa, Lahdessa tai näiden lähistöllä, olet onnentyttö. Irina on vierailemassa Suomessa ja heittää keikat tänään perjantaina Porin Kulttuuritehdas Kehräämöllä ja lauantaina Lahden Katu-klubilla. Oi, jospa voisin olla mukana!

Kirjoittaisin tähän jotain kaunista ranskaksi, mutta osaan ainoastaan tilata mansikkajäätelöä maailman kauneimmalla kielellä. Eikä mulla ole hajuakaan, miten se tulisi kirjoittaa.

nimmari

ps. Irina on mulla vieraana Yle Puheella ensi keskiviikkona 29.3. klo 13!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *