Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Mistä tietää, että kesä on ohi?

Siitä, että sähköpostiin alkaa taas kilahdella enemmän ja vähemmän tärkeitä viestejä. Heinäkuu on joulun lisäksi ainoa aika vuodesta, kun voi mennä päiviä, ettei minkäänlaisia viestejä, edes roskapostia, ilmaannu postilootaan.

Siitä, kun Flow festivaalit pyörähtävät käyntiin. Kesän lopettajaiset, viimeiset hetket nautiskella festaritunnelmasta. Pimeät illat tekevät festaritunnelmasta ihan ainutlaatuisen. Suomen valoisissa kesäöissä kun festarilavojen valoshowt eivät juurikaan pääse esiin. Ei ihan samanlaista riekuntaa kuin Ruisrockissa tai yhtä lämmintä kuin Pori Jazzien aikaan, mutta tunnelmaltaan parhaat festarit joka tapauksessa. Plussaa myös siitä, että illan päätteeksi pääsee nukkumaan omaan sänkyyn.

DSC_1160

DSC_1140

Siitä, ettei lasillinen terassilla tunnu enää samalta. Jotain siinä tapahtuu, kun elokuun puoliväli alkaa lähestyä. Aurinko ei lämmitä enää samaan tapaan ja porukka terasseillakin tuntuu olevan kiireisempää. Huomaan, että omatkin ajatukset meinaavat karkailla syksyyn ja kynttilöihin. Pitääkö valkkari ja skumppa vaihtaa pian taas punaviiniksi?

Siitä, että kaikki rimpsuttimet ja rämpsyttimet, kesähepenet alkavat näyttää aivan liian pieniltä ja heppoisilta. Neuleita kehiin ja farkkusortsien ja mekkojen sijasta tekisi mieli pukea korkkarit ja löysät mustat housut. Arkivaatteet, ah.

Ja vaatteista puheen ollen. En vieläkään tiedä, mitä laitan illalla päälleni… Tietenkään! Luulen, ettei moni muukaan tiedä. Sain ystävältäni juuri viestin: ”Monelta tänään Flowhun? Mullon menkat ja näytän rumalta. Mitä päälle?” Toinen ystäväni arpos facebookissa, laittaako illalla päälle minihame vai pilkkihaalari. Ja lopputuloshan on joka vuosi sama. Kukaan ei muista seuraavana päivänä, mitä kenelläkään muulla oli päällä. 🙂 Flow kutsuu siis, vaatestressillä tai ilman. Tämä on kesän lopettajaisviikonloppu. Tänään hurautan tsekkaamaan ainakin nämä:

Toivottavasti vielä tähän viikonloppuun riittää aurinkoa!

nimmari

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *