Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Minä ihan Nykäsenä

En olisi taas viikko sitten uskonut, että löydät itseni kirjoittamasta tätä. Kyllä vain. Minä todella olen menossa mä-ki-hyp-pää-mään! Buahahaaah ja kauhun kankea hermostusnauru päälle. Niin siinä taas kävi, että minä yllytyshullu lupauduin päätä pahkaa mukaan asioihin, joita en todellakaan halua tai uskalla tehdä. Unohdin hetkeksi polvivammani sekä sen, etten oikeastaan ole extreme-urheilija.

Homma meni siis niin, että kisaorganisaatiossa mukana pauhaava kaverini laittoi tekstarin: ”Haluatko mäkihyppäämään perjantaina”. En edes hämmentynyt, vaan vastasin suoraan: ”Joo, tietenkin” Ei kai mikään iso mäki?”. Seuraavaksi sainkin meiliä mäkihyppyhaasteen järjestäjältä: ”Olet lupautunut mukaan mäkihyppäämään…” Sitten jo vähän hämmennyin.

_DSC0015

_DSC0016

_DSC0017

Se tavallinen tarina. Minä ja innostukseni. Tässä sitä ollaan. Tilanteessa, jossa minun pitäisi perjantaina hypätä mäkeä, eikä minulla ole aavistustakaan, kuinka se tehdään. Olen toki lapsuudessani katsonut mäkiviikkoja ja muita kisoja silmät sirrillään. Muistan vieläkin Ari-Pekka Nikkolan ja Jani Soinisen – lapsuuden sankarini! Toivottavasti saan perjantaina tehdä sankareilleni kunniaa Antero Mertarannan selostaessa taustalla. Voi elämä.

Olen siis menossa töihin juontohommiin Salppurille viikonlopuksi ja erityisen innoissani olen perjantaista, jolloin vietetään Naisten päivää. Edessä on monellakin tapaa historiallinen viikonloppu. Paitsi että kisat ovat MM2017 -hankkeen esikisat, Salppurilla hypätään myös ensimmäistä kertaa Suomessa naisten mäkihypyn maailmancup-kilpailu!

Tähän samaan saumaan osuu myöskin mäkihyppyhaaste. Kyseessä on Planin ja Lahti 2017 -hankkeen yhteisprojeksti, jossa hypätään Suomen ja maailman tyttöjen hyväksi. Jokaisen Naisten päivän lipun hinnasta lahjoitetaan 5 euroa tyttö- ja naismäkihypyn valmennukseen Suomessa ja 5 euroa Planin tyttötyöhön kehitysmaissa. Mukana hyppimässä on mm. Kaj Kunnas, Tuomas Kyrö ja MaiLifen Maija. Mä aion tietenkin rökittää ne! Harjoiteltu on jo olkkarin maton reunalta. Ponnistuksen ajoituksen kans vielä vähän ongelmia…

_DSC0013

_DSC0011

Heh, ai niin. Mäki on siis K6, joten uskon kaikesta huolimatta selviäväni hengissä. 🙂

Toivottavasti Salpausselällä nähdään!

nimmari

Kuvat: Marta
Lisää kisoista täällä.
Vaatteet: Addun Stellaa. Love it!

Kommentit (2)

  1. Marta

    Mulle sit toi takki, kun kyllästyt. Se on super!

    • Tuija Pehkonen

      Sä olet varausjonossa ykkösenä, Marta! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *