Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Metsän keskelle, luonnon helmaan

Mä lähden nyt metsään! Me suunnataan Aamukahvilla-Henriikan kanssa pariksi päiväksi telttailemaan. ”Ai sullon taas jokin työproggis?” moni on kysellyt. Ei ole! Mä haluan mennä metsään, kaipaan luontoon.

thumb_DSC04052_1024Haluan olla vähän kylmissäni ja kääriytyä sitten lämpimään makuupussiin. Haluan vetään keuhkot täyteen raitista ilmaa ja puhista rinkka selässä eteenpäin. Haluan syödä marjoja suoraan puskasta ja keittää kahvit nuotiolla. Haluan saada kierrokset alas ja rauhoittua. Ja sitä metsän hiljaista huminaa, sitä mä haluan kuunnella.

thumb_DSC04007_1024

thumb_DSC04034_1024Haluan muistuttaa itselleni, miten pienistä, arkisista jutuista voikaan nauttia. Haluan katsella, miten meidän upea luonto on todellinen etuoikeus. Haluan rauhoittaa omaa ajatusvilinääni, hengitellä, puhaltaa syvään sisään ja ulos. Haluan muistaa, miten ihan lähellä voikin päästä aika kauas.

thumb_DSC04033_1024

thumb_DSC04014_1024En ole varsinainen eräjorma. Gröhöm. Mutta onneksi Henriikka teki minulle monisivuisen muistilistan siitä, mitä kaikkea metsään tarvitaan. Hän on listannut kaiken rakkolaastareista villahousuihin ja vesitiiviiseen pussiin pakatusta vessapaperista henkkareihin. Urgh, mihin henkkareita metsässä tarvitaan…

thumb_DSC04054_1024Mä tuun parin päivän päästä takas toivottavasti levänneenä ja mieli virkeänä. Rentouttavaa sunnuntaita, missä ikinä sen vietätkin.

nimmari

Kuvat otettu Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa kävin ottamassa pienen varaslähdön luonnon keskelle.

Kommentit (2)

 1. Katariina

  Kiitos Tuija blogistasi ja ihanan maanläheisistä ja aidoista postauksistasi <3
  Tykkään sinun luonnollisesta tyylistä esiintyä ja olla AITO sekä lämminhenkinen ihminen niin tv:ssä kuin radiossa (Yle puheen Tuija Pehkonen, on mun suosikki) 🙂

  Jatka samaan malliin ja IHANAA SYKSYÄ!!

  • Tuija Pehkonen

   Voi Katariina, kiitos sun kauniista sanoista. 🙂 Ja ihanaa, jos aitous välittyy kotiin saakka. Siihen mä aina pyrin ja se on mulle tosi tärkeä arvo.

   Kaikkea ihanaa syksyyn!
   Tuija

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *