Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Mä oon kolmekymppinen

Aikuisuus on ihanaa. Vai onko? Tulee vastuu ja verojen maksu. Kaikesta pitää selviytyä itse. Huolehtia asioista. “Tämä on elämäni paras ikä. Nyt alkaa alamäki”. Näin muistan ajatelleeni 22vuotispäivänäni. KAKSIKYMMENTÄKAKSI! Siitähän kaikki vasta alkaa.

Ja tietenkin vanheneminen tuo mukanaan kaikenlaista ikävää, kuten ryppyisemmät kasvot ja kalliimmat silmänympärysseerumit. Pahemmat krapulat. Töitä yötä päivää, aika ei riitä mihinkään. Yhtäkkiä huomaan, että mun kiinteä silopeppu onkin ihan appelsiini-iholla. Ja onko se alkanut hieman roikkuakin?

Vanheneminen on myös aika ihanaa. Sen silmänympärysseerumin voi nimittäin valita ihan itse, kun sen kerta omista rahoistaan maksaakin. Vähän rypistyneitä silmäkulmia kutsun mieluummin naururypyiksi. Ja onneksi tähän ikään mennessä on oppinut arvostamaan muutakin, kuin kiinteää peppua. Aikaa löytyy, jos haluaa. Klisee, mutta totta.

Vanheneminen on mielessä siksi, että vietin pari viikkoa sitten kolmekymppisiäni. Old school -leidinä olin lähettänyt paperiset kutsut. Juuri kukaan ei kutsuun vastannut, joten ehdin jo hermoilla, ettei ketään saavu paikallekaan. Vaan saapuipas! Kasa huimia tyyppejä elämän varrelta. Sisko ukkelinsa kanssa Tampereelta, Äiti Pehkonen Iisalmesta (jännittäen  herkistyykö juhlissa kyyneliin saakka), ystäviä vuosien varrelta, työelämästä, baarista tutuksi tulleita. Jokaisen kohdalla huomasin ilahtuvani sydämen pohjasta saakka: “Ai hänkin tuli paikalle”.

Puhettani en ollut juuri miettinyt. Sanoin ääni vapisten muutaman sanan Perun kiipeilyreissusta (Kyllä, juontajakin voi jännittää omaa puhettaan!), kiittelin vieraita, pakahduin vähän onnesta ja taisin tehdä elämäni ekan julkisen rakkaudentunnustuksen.

Maailman ihanimmat juhlat sankarin (toivottavasti myös vieraiden) mielestä. Hymyilen vieläkin niin, että naamaan sattuu.

Lisää naururyppyjä tänne, kiitos!

nimmari

Paikka: Groteskin terde
Drinkit taikoi: Beverage Partners Finlandin pojat
Kuvat: Janne Simojoki

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *