Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Lenkille, lompsis

Pari vuotta takaperin mut houkuteltiin mukaan adidasheimoon. Hirviniemen Akun kanssa lähdimme puurtamaan yhteisen (super)ryhmämme kanssa kohti tavoitetta, puolimaraa. Mulle se vaikutti silloin aika kaukaiselta haaveelta, Akulla taas treenaaminen lähti ihan käsistä. Hänhän kipaisi lopulta maratonin projektin päätteeksi.

_5D38200_Photo_PasiSalminen_com

Mä en siis koskaan varsinaisesti ole ollut juoksuihminen. Rakastan kyllä treenaamista ja rehkimistä, mutta juoksu on mielestäni aina ollut vähän tylsää ja liian monotonista. Muistan vieläkin hyvin yksityiskohtaisesti puhelun, jonka heimoon liittyen sain:
”Heippa, kiinnoistaisiko sua tulla vetämään tällaista adidasheimoa? Tavoitteena on juosta puolimara.”
”Ei missään nimessä. En pidä juoksusta.”
Suora leikkaus tästä kolmen minuutin päähän:
”JOO! Ehdottomasti olen mukana.”

_5D37699_Photo_PasiSalminen_com

_5D30607_Photo_PasiSalminen_com

Adidasheimo_HHM2014_5D31775_Photo_PasiSalminen_com

Adidasheimo_HHM2014_5D31980_Photo_PasiSalminen_com

Adidasheimo_HHM2014_O9Q1186_Photo_PasiSalminen_com

Innostuin tästä proggiksesta ja ajatuksesta aika kovasti ja noiden neljän harjoittelukuukauden aikana innostuin myös juoksemisesta. Kun vähän jaksaa treenata tekniikkaa kivojen juoksukavereiden kanssa, kuntokin kasvaa kohisten siinä sivussa. Ja yhtäkkiä juoksu alkoi tuntua ihan kivalta. Lopulta mä myös pääsin tavoitteeseeni ja juoksin sen puolimaratonin. Ihan huima fiilis maalissa ja ylpeä olo. Monelle tuo ei ole saavutus eikä mikään, mutta mun mittakaavassa reilun parinkympin lenkin heittäminen oli iso juttu.

Juoksukipinä jäi, mutta vihoitteleva polvi on sittemmin laittanut treeneille aika tiukat raamit. Tällä viikolla juoksentelen kepeästi hölkötellen noin kerran viikossa. Mutta haasteille mä olen edelleen altis. Kun kysyttiin mukaan Naisten Kymppiin, jossa olen useana vuonna ollut mukana juontohommissa, suostuin tietenkin samoin tein. Aion ehdottomasit olla hölköttelemässä kepeän, leppoisen kympin toukokuun lopulla. Ilman paineita ja tavoitteita tällä kertaa. Tai noh, maaliin tietenkin pitää hipsiä.

Aiemmin viikolla nostettiinkin malja juuri Naisten Kympille ja sen uudistuksille. Tapahtuma on tänä vuonna ensimmäistä kertaa kaksipäiväinen ja starttaa uljaasti Kansalaistorilta. Huhti- toukokuussa minunkin on pakko juoksennella vähän ahkerammin myös lenkkipoluilla (ei ainoastaan hiki hatussa paikasta toiseen), jotten saavu aivan läähättäen maaliin tuolla.

thumb_DSC08985_1024

Suosittelen muuten lämpimästi vaihtelemaan vähän treenimaastoa, -vauhtia, -musaa ja -seuraa. Piristää kummasti, kuten mäkitreenit, vedot, intervallit sun muut kikkailutkin. Yhtäkkiä lenkki ei enää tunnukaan niin tympeältä ja tasapaksulta. Viime viikolla mä koetin myös vaihtaa treenikenkiä. Adidakselta on lanseerattu naisten nimenomaan naisille suunnittelema juoksukenkä, Pureboost X. Pitihän tätä testata. Superhyvännäköinen se on ja juoksukin kulki, mutta kyllä mä aion silti pysytellä vanhassa, hyväksihavaitussa. Mun lemppareita on adistar boost ja energy boost. Molemmat istuvat justiin mun lättäjalkaan ihan täydellisesti. En usko ihan heti löytäväni sopivampaa. Ennen heimoa en muuten tosiaan tajunnut, miten iso merkitys oikeanlaisella juoksukengällä on onnistuneeseen lenkkiin. Onneksi nyt tajuan.

thumb_DSC09010_1024

thumb_P1210012_1024

Ahkeraa viikkoa ja hikisiä treenejä!

nimmari

Kuvat:
Adidasheimo
n juoksukuvat Pasi Salmisen ottamia.
Heidi & Leena poseeraavat Naisten10 -lanseerauksessa.
Pureboostit nököttävät meidän keittiön pöydällä, vaikka ovatkin jo päässeet lenkkipolulle kertaalleen (hupsista.) Ovat niin söpöt, että ansaitsisivat päästä ulkoilemaan muuallekin kuin lenkkipolulle.
Alimman kuvan Sharon nappasi jo jonkin aikaa sitten Pureboost X:n lanseerausaamussa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *