Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Laiva on lastattu…

Ihanaa uutta viikkoa! Toivottavasti tästä tulee astetta viime viikkoa rauhallisempi. Tuntui nimittäin, että säntäilin koko viikon sinne sun tänne, enkä siltikään oikein ennättänyt minnekään. Nyt sitten maksellaan kalavelkoja ja eilinen sunnuntai-ilta hurahti töitä tehden ja rästimeilejä hoidellessa.

Jos olen ihan rehellinen, tiedän kyllä syyn, miksi sunnuntaiduunit tällä kertaa tuntuivat aavistuksen (ihan jäätävän paljon) tavallista nihkeämmiltä. Vietin nimittäin viikonlopun reissaten ja piipahdin isommalla porukalla Tukholmassa. Ai että, miten kiva olisi kertoa, että lensimme perjantaina ja yövyimme ihanassa hotellissa, nautiskelimme Tukholman tunnelmasta ja hyvästä ruuasta shoppailun lomassa. Mutta valehan se olisi. Olin kuulkaas ihan perinteikkäällä päivä Tukholmassa -risteilyllä. Vähän rähjäisellä ja nuhjuisella, mutta sitäkin hauskemmalla. Mua tosin piti vähän houkutella matkaan. Jouduin kaivamaan huumorintajun rippeeni, että sain itseni raahattua laivaan. Mutta pakko mun oli ottaa haaste vastaan ja vähän innostuakin ajatuksesta, kun seitsemän muutakin olin ihan piukeana.

DSC_0258

Virkistin muistojani. Lapsuudestahan yksi ihanimpia muistoja on ensimmäinen risteily Tukholmaan ja viisikymppinen, jonka iskä antoi tax free -ostoksia varten. Siihen aikaan laivasta sai vielä karkkeja, joita ei Iisalmen marketeista löytynytkään. Ihan huippua!

Tällä kertaa Muumipeikko ja laivan kapteeni ottivat meidät vastaan hymyssä suin ja meidän porukka suuntasi suoraan skumppabaariin. Parin lasillisen jälkeen matka soljuikin aika leppoisasti. Sitä paitsi, onhan siinä nyt jotain romanttista katsella auringonlaskua merellä lipuvasta laivasta.

Mä olin suunnitellut ottavani ihania kuvia Tukholman kaduilta, mutta laho pää korjasi taas pottiaan. Kamera oli kyllä messissä ja uudenuutukainen lainaobjektiivikin, mutta akku näytti nollaa ja laturi jäi tietenkin himaan. Sen verran voin paljastaa, että edelleen taidan olla vähän ähkyssä buffan jäljiltä. Ihan kamalaa sikailua, mutta kyllä se kerran kymmenessä vuodessa tekee aika hyvää.

thumb_DSC_0264_1024

thumb_DSC_0263_1024

thumb_DSC_0260_1024

Viikonlopun Tukholman laiva oli siis lastattu iloisilla pippaloitsijoilla, Tukholman ostoksilla (Nahkahousut ja mekko – täydellisiä molemmat. Nyt kaurapuurokuuri.), buffapöydän antimilla ja tax free -ostoksilla. Ihanan suomalaista!

Nyt iisisti uuteen viikkoon!

nimmari

Kuvat muuten napattu Sony Xperia -kännyllä, joka pelasti edes pikkuisen hädästä kameran tiltahdettua. Laatu on kännykkäkameraksi ihan huima.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *