Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Kultainen Venla ja vaatekriisi

Mua pyydettiin Kultaiseen Venlaan jakamaan palkintoa parhaasta keskusteluohjelmasta ja tottahan otin kunnian vastaan. Minusta tuntuu, että meillä Suomessa on muutoinkin ihan liian vähän gaaloja, kinkereitä ja juhlahumun nostatusta. Minähän olen pitänyt periaatteenani, että aina kun on syytä juhlaan, juhlitaan. Tämä siitäkin huolimatta, että paljastin äskettäin, että baareilut ovat jääneet vähälle viime aikoina. (#aikuisuus…) Kyllä mä silti pari kertaa vuodessa olen koettanut lähipiirille ja itselleni jotkin kekkerit järjestää. Nautin siitä häärimisestä ja pikkuisesta viime hetken ressistä, joka aina pukkaa pari päivää etukäteen ja jatkuu aina siihen hetkeen, kun kaikki tarjoilut on saatu pöydille ja emäntä juhlakuntoon. Usein siinä vaiheessa jo muutama vieraskin on ehtinyt paikan päälle ja tarjonnut auttavan kätensä – tai vaihtoehtoisesti ottanut kiltisti käskyni vastaan.

mina

Juhliin ja varsinkin näihin julkisiin esiintymisiin ja kissanristiäisiin liittyy yksi asia, joka on ja pysyy. Ei muutu vaikka maailma muljahtaisi ja mahassa heilahtaisi. Vaatekriisi. Se tulee aina, vyöryen, kerta kerralta myöhemmässä vaiheessa, mutta edeltäjäänsä isompana. Tällä kertaa se iski mukavasti kaksi päivää ennen gaalaa. Siinä voi joko kaivaa itku kurkussa oman vaatekaapin läpikotaisin vielä kertaalleen, kilauttaa kaverille, kaivaa kuvettta ja rientää paniikkiostoksille tai sitten turvautua luottomerkkeihin. Tällä kertaa päädyin viimeksi mainittuun vaihtoehtoon. Olen sovitellut täällä otsa hiessä lempisuunnittelijani Katri Niskasen suuuupertyylikästä pukua sekä yhden lempivaatemerkkini, Supertrashin sairaan kaunista mekkoa. Mekko on valkoinen ja jännittää ehkä siksi tavallista enemmän. Pukua taas en ole koskaan, ikunakuunapäivänä käyttänyt. Päättäväisenä tyyppinä olen sentään pystynyt valitsemaan illaksi jo luottokenkulini. Hurraa. Jalassa on ostos moooonen vuoden takaa. Sergio Rossit palvelevat edelleen.

puku mekko kenkulit

Kuvaviestit sinkoilevat juuri nyt tyylitietoisille ystäville: ”Kumpi laitetaan?”, ”Auta!”. Illalla Maikkarin suorassa lähetyksessä klo 20 – 22 nähdään, kumpaan lopulta päädyin. Siellä nähdään myös tai ennen kaikkea viime vuoden telkkarin huiput, joten suosittelen isoa karkkipussia ja pientä viinilasillista sohvan vierustalle villasukkien viereen. Niin, ja auta nyt hyvänen aika, jos sulla on mielipide, kumpi on tähän iltaan sopivampi?!

Ihanaa viikonloppua!

nimmari

Kuvat otti 5kulman Ulla. Kiitos!

Kommentit (8)

 1. Nipe

  Upea nainen! Mutta ehdottomasti menisin Niskasen puvulla. Tyylikäs, ajaton, ei voi mennä pieleen -valinta ja kannat sitä upeasti. Pitsimekkokin kaunis, mutta ei niin gaala-henkinen kuin musta puku, eikä mielestäni sovi ehkä näin talven keskelle. Eli peukku puvulle!

  • Tuija Pehkonen

   Aika lailla samoja ajatuksia kuin itselläni. 🙂 Ja mustahan se valinta sitten oli. Tosin odotan jo tilaisuutta, johon voisin pukea tuon valkoisen…
   Tuija

 2. Ansku

  Valkoinen ehdottomasti! Valkoinen sopii paremmin pirteään persoonaasi kuin tuo koko musta.

  • Tuija Pehkonen

   Auts! Mä päädyin Ansku siihen mustaan. Mut en malta oottaa, minne voisin pukea ton valkoisen ihanuuden! 🙂
   Tuija

 3. Enni

  Musta puku, koska talvi. Muutoin kyllä tykkään enemmän tuosta valkoisesta mekosta, mutta mielestäni se on liian kesäinen. Joihinkin kesäkinkereihin sitten! 😉

 4. Elisa

  Musta puku!!

 5. Teija

  Ehdottomasti musta puku!

  • Tuija Pehkonen

   Siihen mustaan mä päädyin, Teija! Kiitos suosituksesta! 🙂
   Tuija

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *