Tuija Pehkonen

Krista Kosonen // girlcrush

”Onneksi se äiti ei tullut siellä ihan ekana”, Krista Kosonen huudahti, kun olin tittelöinyt hänet yhdeksi Suomen työllistetyimmistä näyttelijöistä, vahvaksi, itsevarmaksi naiseksi ja lopulta äidiksi. Onhan hän paljon muutakin edelleen, vaikka äidiksi onkin tullut. Kristaa tuntuu muutenkin ärsyttävän erilaiset määrittelyt ja lokeroinnit. Ja jollakin tapaa se maailmaa parantavan teinitytön asenne näkyy ja kuuluu hänessä edelleen. Sen teinitytön, joka kirjoitti äidilleen listan boikotoitavista yrityksistä.

Mua hymyilyttää, kun katson Kristan kymmenen vuoden takaista esiintymistä Arto Nyberg – keskusteluohjelmassa ja vertaan sitä näyttelijän läsnöoloon ja olemukseen nyt. Hän nimittäin todellakin on vahva ja itsevarma, muttei lainkaan luotaantyöntävällä tavalla. Ja vaikka Kosonen valitteleekin lähimuistinsa heikkoutta, ei väsymystä voi mitenkään nähdä päälle päin. Krista puhua pulputtaa siihen malliin, etten ehdi tunnin aikana edes puoleen väliin kaikista ajattelemistani teemoista. Miten mä olen koskaan tehnyt neljän-viiden minuutin haastiksia?

Häntä on ihana kuunnella. Puhuu asiaa, muttei tee itsestään turhan tärkeää. Ei siedä valittamista, eikä itse valita. Ei häpeile itseään, ei kumartele, uskaltaa olla jotain mieltä. Ei jaksa kyselyitä vauvakiloista tai käyttämistään vartalorasvoista. (Huomasin muuten tässä vaiheessa pienen piston sisälläni. Auts! Minähän olen auliisti vastaillut kauneustoimittajien kysymyksiin lempirasvoistani sun muusta. Olen jopa kirjoittamasta blogipostausta lempparituotteistani. Sitten taas kolautin itseäni ja muistutin, että me kaikki olemme erilaisia ja hyvä niin. Minä olen tällainen ja Krista on tuollainen. Voin arvostaa ja ihailla häntä, vaikken itse kaikilta osin samalla tapaa käyttäytyisikään. Armoa Pehkonen ja kaikki muutkin.)

Joo, Krista on kyllä mun girlcrush. Ei tässä mikään auta.

thumb_Tuija-ja-Krista-5_1024

thumb_Tuija-ja-Krista-4_1024

Koko haastattelun voi kuunnella Areenasta.

Aurinkoa ja ajattelemisen aiheita tähän viikkoon!

nimmari

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *