Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Kiitollisuuslista

Välillä mä mietin, että meidän suomalaisten on oltava aikamoisia sisupusseja, kun kestetään tämä totaalinen pimeys koko pitkän talven ajan. Onhan se nyt käsittämätöntä ja epäinhimillistä, että neljältä ollaan jo kuin säkin sisään sullotut. Pimeää on.

Olen joskus aiemminkin käyttänyt alavireisyyteen samaa kikkaa kuin tänään. Suosittelen sitä sinullekin. Tee lista kaikista niistä asioista, jotka tekevät sut iloiseksi, onnelliseksi, kiitolliseksi juuri nyt! Ne voivat olla ihan mitä tahansa maan ja taivaan väliltä. Pienenpieniä tai maailmaa suurempia. Niiden ei tarvitse olla syvällisiä, vaikka ne voivat olla sitäkin.

martan kanssa
– Vanhojen kuvien selaaminen. Hymyilyttää aina ja takuulla. Jos jaksaa vielä aloittaa projektin kuvakirjan kanssa, saa iloa pidemmäksikin aikaa. Tosin hermo voi mennä siinä matkalla…

– Pimeyden keskellä mua ilostuttaa joulun lähestyminen. Valoa kansalle, vaikka se tulisikin kausivaloista. Tähän saakka mä olen poltellut kynttilöitä ja tyytynyt katselemaan pikkiriikkistä kodin nurkkaan hankittua minikuusta, mutta eiköhän aika olisi jo lisäillä joulukrääsän määrää Pehkosenkin nurkissa!

– Tänään mua on hymyilyttänyt ihana aamunaloitus Löylyssä. Pannariaamiainen, raakakakkuja, marjoja, rentoa oloa, hauskoja tyyppejä. Olen aamu-uninen, eikä aamupalaverit tai -kinkerit kuulu lemppareihini, mutta en muista, milloin viimeksi arkiaamu olisi alkanut yhtä leppoisasti.

thumb_DSC02544_1024

thumb_DSC02548_1024

thumb_DSC02546_1024

– Vauvat. Yhtäkkiä siskoni lisäännyttyä kaikki pienet otukset ovat alkaneet näyttää söpöiltä. Pitelin tänään kaverini lasta hetken aikaa sylissäni Löylyssä ja kyllä mua nauratti, kun tämä rutuutti päästellä pieruja ilmoille suureen ääneen ihan muina miehinä. Ei tietoakaan häpeästä, kun siinä se tyytyväisenä möllötti muotibloggaajien keskellä. Ollappa vauva!

– Wiener Nougat. Olen siirtynyt maidottomaan ruokavalioon olosuhteiden pakosta ja suurin onnettomuuden aiheeni on ollut suklaasta luopuminen. Et uskokaan, mikä onni on ollut löytää täysin maidoton Wiener Nougat, herkkujen herkku! Miksi näissä paketeissa ei lue kissankokoisilla kirjaimilla MAIDOTON?! Olen syönyt paketin päivässä. Valehtelematta. Lähikaupassa ihmetellään myyntipiikkiä.

– Huominen Aki Palsanmäen haastattelu. Suuntaan Jyväskylään aamuviiden jälkeen lähtevällä junalla, jotta ehditään ajoissa perille suoraa lähetystä tekemään. Yle Puhe päälle klo 13. Huutokauppakeisari on ihan ihmemies.

thumb__MG_8376_1024

On niitä asioita paljon enemmänkin. Mutta tämä riitti nyt. Mua hymyilyttää jo. Mikä sut saa ilostumaan?

nimmari

Ps. Ekassa kuvassa mun kanssa hörheltävä pusuhuuli on siis Marta, jonka blogi kannattaa käydä tsekkaamassa. 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *