Tuija Pehkonen
Tuija Pehkonen

Kiira Korpi

Mikä mimmi! Mä oon ihan sanaton. Viikko toisensa jälkeen saan ohjelmassani tavata mitä mielettömämpiä tyyppejä. Tällä kertaa vuorossa oli Kiira Korpi. Hänen puhtoinen, kiltin ja kauniin urheilijan maineensa saa väkisinkin epäilemään. Voiko kukaan olla ihan oikeasti noin söpöläinen? No näköjään voi ja hyvä niin.

thumb_Tuija-ja-Kiira-2_1024

Kiira saapui haastikseen täsmällisesti, tai oikeammin etuajassa. Oli tietekin kohtelias, hymyilevä ja ihastuttava. Mutta ennen kaikkea hän oli vahvatahtoinen, paljon läpikäynyt, valinnoistaan viisastunut ja elämästään oppinut nainen. Kiira kertoi treenamisestaan, joka siis taitoluistelijalle Suomessa tarkoittaa yksinäistä puurtamista vuosi toisensa jälkeen. Aika usein tuo puuha tuntuu taitoiluistelijoiden kohdalla unohtuvan glittermekkojen alle… Puhuimme, miltä on tuntunut ottaa roolimallin viitta harteilleen 17 vuotiaana. Kiira kertoi, miten vaikeaa urheilijaminän ja oman identiteetin erottaminen on ollut ja miten omanarvontunto on ollut vuosia kiinni urheilusuorituksista ja menestyksestä. Oli myös helpottavaa kuulla, että itseasiassa aloittaessaan luistelun Kiira ei ollut kovinkaan hyvä, päinvastoin. Tsemppaa meitä kaikkia rähmäkäpäliä yrittämään ja yrittämään.

Kaiken tämän jälkeen on todettava, että kaikista eniten minua ilahdutti Kiiran vapautuneisuus. Uran lopettamisesta puhuminen ei suinkaan tuonut tippaa linssiin, vaan Kiira puhui asioista avoimesti ja vaikutti kaikin puolin tyytyväiseltä, onnelliselta. Vaikka itselleni kihosivat kyyneleet salaa silmäkulmiin katsoessani videota hänen lopettamista koskevasta lehdistötilaisuudesta, ei tässä haastattelussa itkettänyt laisin. Ennemminkin tuntui, että unohdin välillä olevani töissä ja meinasin alkaa rupatella ihan niitä näitä. Taidettiin me vähän hekotellakin siellä täällä.

Koko tunnin session pääset kuuntelemaan Areenasta.

Ensi viikolla shöyssä ollaan taas ihan eri tunnelmissa ja Peto on irti…

nimmari

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *